Inspectorii de munca impart amenzi de zeci de mii de lei

Magazin Salajean 13 aprilie 2010 0

Inspectorii de munca impart amenzi de zeci de mii de leiPeste 70.000 de lei au insumat amenzile aplicate de inspectorii de munca in timpul controalelor efectuate, luna trecuta, la 135 de agenti economici din Salaj. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj, Mariana Pop, la sapte dintre angajatori au fost identificate noua persoane care lucrau fara forme legale de angajare, patronii fiind astfel sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 27.000 de lei. Un alt angajator a fost amendat tot cu 27.000 de lei, pentru primirea la munca a 18 straini fara autorizatie de munca sau permis de sedere in tara in scop de munca.

Pentru nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, o societate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.500 de lei. Nerespectarea termenului de depunere la ITM a actelor privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca a dus la sanctionarea a patru angajatori cu amenzi in valoare totala de 12.000 de lei. Pentru neinregistrarea in registrul electronic de evidenta a salariatilor a contractului individual de munca anterior inceperii activitatii, un agent economic a fost sanctionat cu amenda de 1.500 de lei, iar pentru neindeplinirea masurilor dispuse la controlul anterior, un alt agent economic a fost sanctionat cu amenda de 3.000 de lei, a precizat Mariana Pop.

Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost controlate 71 de unitati, doi agenti economici fiind sanctionati cu amenzi in valoare totala de 11.000 de lei pentru neefectuarea controlului medical periodic si pentru neindeplinirea masurilor dispuse la controlul anterior. Pentru alte deficiente constatate, cum ar fi: instruirea necorespunzatoare a lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, lipsa dotarii cu echipament individual de protectie sau neutilizarea acestuia de catre lucratori ori utilizarea echipamentelor de munca ce nu corespund din punct de vedere al securitatii muncii, inspectorii de munca au dat doar avertismente. Totodata, s-a dispus oprirea din functiune a zece echipamente tehnice care nu corespund din punct de vedere al sigurantei in exploatare pana la remedierea defectiunilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »