Inspectorii de finante, pe capul agentilor economici

Magazin Salajean 4 iunie 2007 0

Reducerea evaziunii fiscale la agentii economici in relatie directa cu consumatorul final, la comercializarea marfurilor fara documente legale si la neinregistrarea vanzarilor in casa de marcat a fost scopul controalelor desfasurate de inspectorii Garzii Financiare Salaj l sfarsitul lunii mai.

Petru Pop, comisar superior al institutiei mai sus mentionate ne-a declarat ca in doar cinci zile (21-26 mai) au fost organizate 15 actiuni, ocazie cu care au fost verificati 74 de agenti economici din judet.

In urma controalelor au fost sanctionate 26 de societati comerciale, asociatii familiale si persoane fizice autorizate care nu actionau de o maniera independenta. S-au confiscat sume in numerar neinregistrate si marfuri fara documente legale de provenineta, in valoare de 2.660 de lei, a spus seful Garzii Financiare Salaj. Inspectorii au suspendat activitatea pe o perioada de trei luni, unui un numar de 10 agenti economici, pentru neinregistrarea tuturor sumelor incasate din vanzari in casele de marcat sau pentru lipsa caselor de marcat.

Controalele au fost efectuate in baza atributiilor Garzii Financiare conferite de OG 91/2003 si au urmarit verificarea dotarii si utilizarii de catre agentii economici a caselor de marcat electronice fiscale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »