Insectele i-au dus pe salajeni la Urgenta

Magazin Salajean 31 iulie 2007 0

Insectele i-au dus pe salajeni la Urgenta

Surprinzator, salajenii au avut batai de cap in week-end-ul care a trecut din cauza insectelor, intepaturile provocate de acestea determinand trei oameni sa se prezinte la Urgenta. Potrivit unui comunicat de presa, la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj – Zalau s-a prezentat mai intai o femeie de 49 de ani, din localitatea Moigrad, comuna Mirsid. Aceasta a fost tratata post soc anafilactic, provocat de o intepatura de albina.

Alt caz avut in vedere la sfarsitul saptamanii la UPU a fost cel al unei femei de 64 de ani, din Ilisua. Aceasta a cerut duminica ajutorul cadrelor medicale dupa ce a fost intepata e un paianjen, diagnosticul fiind de reactie alergica locala. Tot duminica, o alta femeie, de 51 de ani din Starciu a primit un diagnostic asemanator – edem alergic local – dupa ce a fost muscata de un paianjen.

Restul cazurilor care au ajuns la Urgenta in cele trei zile libere au fost mai ales fracturi, plagi, contuzii, traumatisme si entorse – 107. Salajenii afectati de temperaturile de vara au fost mai putini decat cei din week-end-ul precedent, doar trei cazuri fiind diagnosticate cu hipertensiune arteriala, fata de cele 23 anterioare.

S-a mentinut constant numarul bolnavilor ingrijiti pentru bronsite, afectiuni ale sistemului digestiv, colici abdominale si politraumatisme prin accidente rutiere, respectiv prin agresiune.

Potrivit sursei citate, din cei 345 de salajeni care s-au prezentat la Urgenta in perioada 27-29 iulie 2007, 107 au fost internati in vederea acordarii de ingrijiri suplimentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »