Insectele dau atacul intre salajeni!

Magazin Salajean 9 august 2011 0

Insectele dau atacul intre salajeni!

Sapte persoane din judetul Salaj, intre care trei minori, au ajuns la spital la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce au fost muscati de insecte, unul dintre pacienti fiind internat in stare grava. Totodata, patru salajeni cu varste intre 15 si 82 de ani au fost adusi la Spitalul Judetean dupa ce au prezentat stari de lipotimie.

Dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, in patru dintre cazuri, pacientii prezentau plagi prin muscatura de capusa. In perioada 5-7 august, la Unitatea de Primire a Urgentelor au ajuns sapte persoane prezentand muscaturi de insecte. Patru dintre acestea, respectiv o fetita de patru ani, un baietel de trei ani si un barbat in varsta de 52 de ani, toti din Zalau, precum si o femeie de 58 de ani, din Crasna, prezentau plagi prin muscatura de capusa. O alta femeie din localitatea Crasna, de 64 de ani, s-a prezentat medicilor din urgenta cu o muscatura de viepse. De asemenea, o minora de numai doi ani a ajuns la spital cu alergodermie post intepaturi de tantar. Tot din cauza unei muscaturi de insecta, o tanara de 21 de ani, din Zalau, a fost internata la Sectia de Chirurgie. Aceasta a fost diagnosticata cu abces de perete abdominal prin muscatura de insecta veche de doua zile, a declarat purtatorul de cuvant.

Un alt pacient, un barbat in varsta de 60 de ani, din localitatea Napradea, a fost internat la Sectia de Neurochirurgie, dupa ce s-a prezentat la Urgenta cu o muscatura de sarpe. Potrivit sursei mentionate anterior, barbatul a fost internat din cauza unor alte afectiuni de sanatate depistate de medici, si nu din cauza muscaturii sarpelui.

Aproape 290 de persoane au solicitat, weekend-ul trecut, ajutor medical in regim de urgenta, doar 120 dintre acestea reprezentand cazuri reale de urgente medicale. Cele mai multe cazuri, in crestere fata de aceeasi perioada din saptamana anterioara, au fost entorse, fracturi etc., in numar de 75, in crestere alarmanta fiind si cazurile de hipertensiune arteriala, de la cinci la 23 de pacienti prezentand aceasta afectiune. Sapte persoane au ajuns la spital in stare de ebrietate si tot atatea ca victime al agresiunilor. Un numar de 97 de pacienti au fost internati, avand nevoie de tratament in regim spitalicesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »