Inmatricularile auto merg snur, desi comertul cu masini straine a intrat in hibernare

Magazin Salajean 9 februarie 2007 0

Inmatricularile auto merg snur, desi comertul cu masini straine a intrat in hibernare

In mod cu totul paradoxal, in timp ce comertul cu masini second-hand aduse din strainatate a intrat in hibernare – cauza fiind celebra taxa de prima inmatriculare, inmatricularile de masini, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Auto, merg snur. Cel putin asa arata cifrele seci ale inmatricularilor. Astfel, daca in ianuarie 2006 Serviciul Inmatriculari Auto a eliberat 983 de certificate de inmatriculare, in luna ianuarie a acestui an au fost eliberate 974 de certificate. Pe de alta parte, seful SPCRPCIA, Remus Stanciu, a declarat ca o adevarata statistica privind inmatricularea masinilor second-hand provenite din strainatate, vom putea avea abia la sfarsitul lunii februarie. Asta, din cauza ca ianuarie este o luna a transcrierilor, adica cei care-si cumpara masini care au fost deja inmatriculate in tara, asteapta inceperea unui an nou, ca sa valideze aceasta achizitie si la Inmatriculari Auto.

Pe de alta parte, potrivit datelor comunicate de catre directorul general si cel adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Laurentiu Butiri si Vasile Budai, in ianuarie au fost platite la trezoreriile din judet 30.000 lei (circa 8.500 euro), ca taxa de prima inmatriculare. Ceea ce denota ca aceasta taxa a fost platita de aproximativ 9-10 persoane.

Reamintim faptul ca taxa de prima inmatriculare se poate plati la trezoreria din raza de domiciliu a persoanei care inmatriculeaza masina. Persoana respectiva trebuie sa se prezinte la ghiseu cu suma pe care trebuie sa o plateasca, aceasta putand fi calculata dupa algoritmul pus la dispozitie in acest sens, atat pe internet, cat si la birourile de asistenta. Asadar, ramane la latitudinea contribuabilului daca va plati sau nu suma corecta. Vizavi de acest lucru, Butiri a declarat ca nu stiu daca romanul e pregatit sau nu pentru acest lucru. Oricum, reamintim cititorilor ca sustragerea de la plata taxelor si impozitelor constituie infractiune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »