Inmatriculari pe banda rulanta

Magazin Salajean 28 decembrie 2006 0

Inmatriculari pe banda rulantaInmatricularile auto au crescut, in decembrie, de 3-4 ori fata de lunile anterioare, cauza fiind teama posesorilor auto de faptul ca vor plati, in cazul in care nu reusesc sa-si inmatriculeze autoturismul in decembrie, pe langa taxa vamala, adica accize si taxa speciala de inmatriculare, care intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Dar, asa cum ne-am obisnuit deja, normele de aplicare a noului Cod Fiscal au fost aprobate pe ultima suta de metri, acestea aducand noutatea ca posesorul de autoturism care si-a platit taxa vamala la introducerea in tara a unui autovehicul, nu mai trebuie sa plateasca si taxa speciala de inmatriculare.

Potrivit datelor oferite de catre Remus Stanciu, seful Serviciului Inmatriculari Auto din cadrul Institutiei Prefectului, in aceasta luna, in Salaj, au fost inmatriculate zilnic 100 – 150 de autovehicule, fata de cele 30 – 40, cate se inmatriculau de obicei, in lunile anterioare. Astfel, in decembrie au fost emise circa 1.600 de certificate de inmatriculare, fata de luna noiembrie, cand numarul acestor certificate a fost de 983, iar in octombrie 772.

In tara circula, la aceasta ora, circa 4 milioane de autovehicule. In Salaj avem, la aceasta data, in circulatie 42.528 de autovehicule, fata de 39.426 masini, cate erau la aceeasi data a anului trecut. De fapt, diferenta de circa 3.000 de autovehicule, care arata cu cat a crescut parcul auto al Salajului, demonstreaza faptul ca judetul este folosit ca unul de tranzit pentru inmatriculari. Asta, pentru ca, daca am lua o medie de 700 de autovehicule inmatriculate lunar, parcul auto al Salajului ar fi trebuit sa explodeze. Dar, asa cum a mai amintit si Remus Stanciu, judetul este folosit doar ca piata de desfacere a autoturismelor straine, de aici plecand in celelalte zone ale tarii, autovehiculele aduse din strainatate, lucru care demonstreaza activitatea puternica pe care o desfasoara firmele de leasing auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »