Initierea in arta incepe la Scoala Populara de Arte si Meserii

Magazin Salajean 30 ianuarie 2007 0

Cu o vechime de peste 30 de ani in domeniul slefuirii tinerelor talente in domeniul muzical si al artei plastice, Scoala Populara de Arta si Meserii Salaj a dat nume celebre ca Alexandru Pop (Varu@ Sandel), Gica Damian – taragotistul lui Nicolae Furdui Iancu si Cosmin Selesi. Alti fosti elevi ai Scolii – ne-a mai declarat prof. Grigore Grigorut, directorul unitatii, au ajuns instrumentisti la Ansamblul Mesesul sau predau la Liceul de Muzica, dupa ce si-au completat studiile scolare cu cele universitare. Marele castig al SPAM, iar asta din punctul de vedere al cursantului, este ca institutia accepta ca si elevi orice persoane, fara limita de varsta, pentru o taxa de scolarizare anuala de 250 lei/an.

Scoala Populara de Arta si Meserii Salaj a avut, pentru anul scolar 2005 -2006, prevazuta scolarizarea a 195 de elevi, planul realizandu-se in procent de 96 la suta. Majoritatea elevilor au fost inscrisi la sectiunea Initiere Corala, Orga electronica, Pian , Pictura si Canto, in timp ce la Acordeon s-a regasit doar un singur cursant. Pe parcursul anului s-au retras 4 elevi, iar alti 3 nu au promovat examenul de sfarsit de an. In anul scolar 2006 – 2007 s-a pornit cu un plan de scolarizare de 186 de elevi, dar numarul elevilor inscrisi a fost depasit cu 9.

Profesorii care predau la institutie sunt, majoritatea, cu studii superioare, la toate disciplinele. Nivelul instruirii din cadrul Scolii a putut fi observat la Festivalul National Cantecele Neamului, desfasurat la Suceava, in perioada 20 – 22 octombrie 2006, de unde cei doi interpreti cu care s-a prezentat Salajul s-au intors cu un premiul II si o mentiune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »