Infrastructura edilitara – tinta Primariei Creaca

Magazin Salajean 24 ianuarie 2008 0

Consilierii locali din comuna Creaca vor discuta maine propunerea bugetara pentru anul in curs. Viceprimarul comunei, Fabian Sabou, ne-a declarat ca banii vin din patru surse: din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului – 348.000 de lei, din sumele defalcate din TVA pentru descentralizate sunt prevazuti 1,127 milioane de lei, tot din TVA – dar pentru lucrarile de infrastructura rutiera – 31.000 de lei, in timp ce alte sume pentru echilibrarea bugetului sunt in valoare de 252.000 de lei.

La nivelul comunei, unul din proiectele majore ramane si in 2008 introducerea retelei de apa in sapte dintre satele apartinatoare (mai putin Ciglean si Viile Jacului). Investitia se face prin Ordonanta de Guvern 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, suma totala aprobata de autoritatile centrale comunei Creaca fiind de 2,3 milioane de lei. Pana acum, din acest cuantum, la Creaca au ajuns aproape 1 milion de lei, a declarat viceprimarul Sabou, constructorul care a castigat realizarea investitiei fiind SC Nazelin SA.

Referitor la infrastructura rutiera, asupra careia a insistat si conducerea Consiliului Judetean la repartizarea bugetului, in acest an satul Jac va fi cel care va beneficia de investitii importante. Lucrarile au inceput in 2007, odata cu cele de modernizare a drumurilor din localitatea Brebi, dar nu au fost finalizate. Pentru acest an, administratia locala are prevazuta suma de 1,1 miliarde de lei din care sa acopere aceste cheltuieli. Finantarea este una asigurata de la Guvern, iar firma care se ocupa de investitie este SC Drum Construct SA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »