Informatiile privind stingerea creantelor fiscale – accesate pe site-ul ANAF

Magazin Salajean 22 august 2008 0

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut ca a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 589/2008 Ordinul nr. 1133/04.08.2008 pentru aprobarea Procedurii de accesare a informatiilor privind stingerea creantelor fiscale. Ca urmare a acestui ordin, incepand cu data de 15 august a acestui an, contribuabilii pot accesa pe pagina de internet a ANAF informatii privind stingerea creantelor fiscale in urma distribuirii sumelor platite in contul unic.

Confidentialitatea informatiilor fiscale va fi asigurata de obligatia utilizatorului de a furniza sistemului urmatoarele informatii aferente ultimului ordin de plata: codul de identificare fiscala, numarul documentului, data platii, suma platita. Din momentul in care contribuabilul s-a identificat, se considera comunicate informatiile in cauza catre destinatarul lor.

Dupa luarea la cunostinta de catre contribuabili a informatiilor cuprinse in instiintarile emise de organul fiscal competent, acestea pot fi utilizate in vederea corelarii evidentei fiscale cu evidenta contabila, precum si pentru a formula ulterior contestatie, in conformitate cu prevederile legale, dupa caz, prin preluarea textului acestora pe suport de hartie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »