Infirmierele care au aruncat piciorul uman la gunoi – sanctionate

Magazin Salajean 27 noiembrie 2007 0

Cele doua infirmiere de la Spitalul Judetean Salaj – Zalau, vinovate de aruncarea unui picior uman intr-un deponou din Salaj, au fost sanctionate, in urma rezultatelor anchetei desfasurate in unitatea spitaliceasca. Managerul Spitalului Judetean Salaj – Zalau, Ioan Muresan, ne-a declarat ca pe langa cele doua infirmiere, a mai fost sanctionat cu amenda si directorul medical Maria Tilea, responsabil de fluxul pe care deseurile anatomopatologice le urmeaza in spital. In urma anchetei derulate in cadrul spitalului cu privire la cazul piciorului uman gasit intr-un deponou din judet, comisia de ancheta a dispus sanctionarea administrativa a uneia dintre infirmierele implicate prin peanalizarea cu 5 la suta la salariu pe o perioada de doua luni. Cealalta infirmiera a primit avertisment. In acest caz, a mai fost sanctionat si directorul medical al spitalului, Maria Tilea, responsabil de traseul pe care deseurile anatomopatologice le urmeaza in spital, a spus Ioan Muresan.

Potrivit acestuia, dupa incidentul de la sfarsitul lunii septembrie, cand piciorul unui barbat provenit dintr-o interventie chirurgicala, a fost gasit in deponoul din localitatea Criseni, la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a fost achizitionat un frigder pentru depozitarea in conditii sigure a deseurilor anatomopatologice.

De asemenea, s-a stabilit ca pentru acest tip de deseuri sa fie utilizate strict pungi de plastic de culoare galbena, nu si neagra cum s-a intamplat pana acum.

Ioan Muresan a declarat ca o alta masura luata pentru evitarea situatiilor de genul celei descrise anterior priveste respectarea exacta a traseului Spitalul Judetean din Zalau – Crematoriul din Simleu Silvaniei pentru tot ceea ce inseamna deseu anatomopatologic.

Reamintim ca piciorul uman a fost gasit la o groapa de gunoi din Salaj la inceputul lunii octombrie, ancheta demarata de organele abilitate dovedind ca membrul provine dintr-o operatie de amputare, efectuata pe 27 septembrie la Spitalul Judetean Salaj de Urgenta Zalau. Aici, doua infirmiere au incurcat sacii de deseuri medicale cu cei de resturi menajere, astfel incat piciorul amputat a ajuns intr-un deponou, in loc sa ajunga la crematoriu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »