Inecati in restante! Salajenii, datori vanduti bancilor

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Inecati in restante! Salajenii, datori vanduti  bancilor Datoriile salajenilor fata de banci sunt in crestere de la o luna la alta. Ultimele date publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) indica o crestere a restantelor atat la creditele in lei, cat si la cele in valuta, pe fondul unei usoare cresteri a volumului creditelor.

Potrivit sursei citate, in luna martie a acestui an, creditele in lei contractate de salajeni se situau la 806,8 milioane de lei, in crestere cu 0,12 la suta fata de aceeasi luna din 2009 si cu 0,58 la suta raportat la februarie 2010. In ceea ce priveste creditele in valuta, acestea au crescut cu 2,77 procente comparativ cu anul trecut, ajungand la 1,38 miliarde de lei, si cu doar 0,24 la suta peste nivelul din februarie.

Daca volumul creditelor acordate nu a crescut semnificativ in decursul unui an, cel al restantelor a inregistrat un salt ingrijorator. Astfel, daca in martie 2009, salajenii figurau in evidentele BNR cu datorii de 107,77 milioane de lei, in februarie 2010, acestea au atins 139 milioane de lei, pentru ca in martie, totalul restantelor sa depaseasca 145 milioane de lei. Cea mai mare crestere au avut-o restantele in lei, care aproape ca s-au dublat in decursul unui an, arata datele bancii centrale.

Reprezentantii insti-tutiilor bancare din judet sunt de parere ca salajenii vor fi tot mai inglodati in datorii, in conditiile in care rata somajului din judet se pastreaza la cel mai mare nivel din nord-vestul tarii, iar economia Salajului nu da semne de revenire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »