Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la suma fixa

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la suma fixaIndemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi o suma fixa si nu 85 la suta din media veniturilor pe ultimele 12 luni, asa cum este in prezent. Masura a fost propusa de presedintele tarii, in discutiile de ieri, de la Palatul Cotroceni, in scopul reducerii cheltuielilor bugetare. Consiliul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass a confirmat informatia privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 iunie, precizand ca in perioada imediat urmatoare va fi decis daca diminuarea va fi operata prin introducerea unui procent mai scazut decat cel actual, de 85 la suta din media veniturilor pe ultimele 12 luni sau daca va fi impusa o suma fixa.

In prezent, persoanele care au realizat, anterior nasterii copilului, venituri profesionale impozabile au dreptul la doi ani de concediu post natal si o indemnizatie lunara pentru cresterea copilului de 600 lei. Potrivit consilierului juridic din cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Marinela Cipleu, in luna aprilie 2010, la nivelul judetului Salaj au fost inregistrati, in total, de 2.281 de beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, respectiv trei ani, in cazul copilului cu handicap.

Dintre acestia, 1.634 de persoane beneficiaza de indemnizatie in cuantum fix de 600 de lei lunar, iar 647 beneficiaza de cuantumul de 85 la suta din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, respectiv de indemnizatii cuprinse intre 601 si 4.000 de lei pe luna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »