Inchisoare pentru ultrajul asupra politistilor

Magazin Salajean 7 mai 2010 0

Inchisoare pentru ultrajul asupra politistilor

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, Ordonanta de Urgenta 198/2008 de modificare a Codului penal, cu amendamente, unul dintre acestea vizand inasprirea pedepsei pentru infractiunea de ultraj asupra politistilor. Astfel, lovirea sau orice acte de violenta asupra politistilor se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, eliminandu-se alternativa privind pedeapsa cu amenda.

Potrivit deputatului PDL Salaj, Lucian Bode, aceasta prevedere va duce la descurajarea acestor infractiuni, iar procurorii nu vor mai avea motiv sa propuna pedeapsa cu amenda.

Ordonanta prevede majorarea cu jumatate a pedepselor pentru infractiunile care sunt savarsite asupra judecatorilor, procurorilor, organelor de cercetare penala, executor judecatoresc, jandarmi, politisti si militari. Intrebuintarea de cuvinte insultatoare, gesturi obscene, amenintare la adresa judecatorilor, procurorilor, politistilor, jandarmilor aflati in exercitarea functiunii se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la un an. Camera Deputatilor este forul decizional.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »