Inchirierea a mai mult de cinci bunuri trebuie declarata pana la 15 ianuarie

Magazin Salajean 14 ianuarie 2008 0

Persoanele fizice care anul trecut au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor si care la data de 31 decembrie 2007 aveau in derulare un numar mai mare de cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere, incepand cu 1 ianuarie, vor fi impozitate potrivit regulilor de impunere aferente veniturilor obtinute din activitati independente, informeaza printr-un comunicat de presa Directia Generala a Finantelor Publice Salaj. La stabilirea numarului de contracte generatoare de venituri din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in calcul contractele de arendare a bunurilor agricole.

Persoanele fizice care realizeaza venituri in conditiile de mai sus, stabilesc venitul net, in sistem real, potrivit regulilor prevazute pentru veniturile din activitati independente si conduc contabilitate in partida simpla. Stabilirea platilor anticipate si a impozitului anual datorat se efectueaza de organul fiscal competent, pe baza declaratiei depuse de contribuabili, potrivit regulilor prevazute pentru veniturile din activitati independente pentru care venitul net se stabileste in sistem real.

In vederea stabilirii platilor anticipate pentru anul 2008, contribuabilii trebuie sa declare pana la data de 15 ianuarie, la organul fiscal competent, veniturile si cheltuielile estimate, prin completarea si depunerea formularului 220 – Declaratie privind venitul estimat. In cazul in care la sfarsitul anului fiscal 2008 contribuabilii nu mai au in derulare peste 5 contracte, incepand cu anul 2009 acestia pot declara venitul net realizat din inchiriere/subinchiriere potrivit regulilor aplicabile pentru categoria venituri din cedarea folosintei bunurilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »