Inchiderea deponiei din Simleu Silvaniei costa 700.000 de lei

Magazin Salajean 2 octombrie 2007 0

Inchiderea deponiei din Simleu Silvaniei costa 700.000 de lei

Din cauza ca bugetul local nu permite sustinerea cheltuielilor pentru inchiderea deponiei orasului, autoritatile locale din orasul Simleu Silvaniei au solicitat in acest sens de la Guvern 700.000 de lei. Primarul Septimiu Turcas ne-a declarat ca problema este cu atat mai grava cu cat Simleul are mai putin de 2 ani pentru a realiza acest lucru, fiind primul dintre cele patru orase din Salaj care trebuie sa isi inchida groapa de gunoi actuala. Ne-a fost stabilit termenul de 2009, dar bugetul local nu permite alocarea sumei necesare inchiderii deponiei. De aceea am solicitat de la Guvern 700.000 de lei, aceasta este suma estimata a fi necesara pentru inchiderea gropii de gunoi. Este o suma foarte mare, in conditiile in care veniturile proprii ale Primariei sunt de doar 5 milioane de lei, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, autoritatile centrale au promis ca vor sprijini financiar Primaria Simleu pentru inchiderea deponiei, dar deocamdata nu a fost alocata in aceasta privinta nici o suma. Ministrul Mediului ne-a promis ca vor fi tratate cu prioritate punctele incinse, iar problema gropii de gunoi din Simleu e unul din ele. Asteptam sprijinul financiar, pentru ca pana acum nu a fost alocata o astfel de suma Simleului, a spus Turcas.

Numai ca, si daca deponia va fi inchisa, Simleu Silvaniei va avea o alta problema in ceea ce priveste gunoiul menajer. Cum la nivel de Salaj nu a fost, inca, rezolvata situatia managementului integrat al deseurilor, orasul va trebui sa isi deschida o noua deponie pe teritoriul administrativ al uneia din comunele invecinate. Probabil vom depozita gunoiul intr-o deponie din comunele Nusfalau ori Crasna, pentru ca sunt mai aproape de noi, a conchis primarul Turcas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »