Incercare de defaimare a procurorului sef DNA Cluj?

Magazin Salajean 8 februarie 2007 0

Incercare de defaimare a procurorului sef DNA Cluj?

Accidentul rutier de sambata dimineata, in urma caruia procurorul sef al DNA Cluj, Crin Bologa, s-a lovit cu autoturismul de un gard de beton, pe strada A. Muresanu, din Zalau, impact ce a cauzat fracturarea unui picior al pasagerei din dreapta fata a autoturismului – Anca Bologa, sotia procurorului sef, a provocat valuri, atat in Zalau, cat si in Cluj, acolo unde Bologa lucreaza de circa un an si jumatate. Valurile nu au fost provocate de faptul ca procurorul sef ar fi intrat cu masina in gard, ci din cauza modului tendentios in care evenimentul a fost facut public de catre Politia Salaj.

In buletinul de presa al IPJ Salaj, din data de 5 februarie, se preciza faptul ca accidentul a avut loc din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, pe un carosabil acoperit cu zapada (…), conducatorul auto pierzand controlul directiei, a derapat si a intrat in coliziune cu un gard de beton. Asta, in conditiile in care Bologa nu a derapat si nu a pierdut controlul directiei. Asa cum am mai scris, procurorul Bologa, care cobora panta strazii A. Muresanu, a avut de ales intre a intra in autoturismul care urca panta si care, dupa ce a derapat, a ocupat toata partea carosabila sau sa loveasca gardul de beton. Eram in viteza intai, am franat cu ABS-ul, nici vorba de derapaj, a spus Bologa.

Pe de alta parte, in buletinul de evenimente nu apare nicaieri cealalta masina, din cauza careia Bologa a intrat cu autoturismul in gard. A fost o scapare. Noi am trimis telexul la Bucuresti, iar un telex trebuie sa fie cat mai scurt. Din pacate, acesta a fost preluat fara nici o detaliere si a fost trimis pentru mass-media, a explicat seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, care a mai admis ca faptele s-au petrecut asa cum a declarat Bologa. Iar formularea privind neadaptarea vitezei la conditiile de drum, stim cu totii cat e de aberanta. Cu toate acestea, agentii constatatori se folosesc de aceasta formulare cu orice ocazie mai dubioasa care ar necesita ceva mai mult efort pentru cauta explicatii cu privire la modul de producere a unui eveniment rutier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »