Incepe modernizarea Garii Zalau

Magazin Salajean 20 februarie 2012 0

Incepe modernizarea Garii Zalau

Deputatul PNL de Salaj, Mirel Talos, a anuntat salajenilor o veste buna, in conferinta de presa sustinuta la Zalau la finele saptamanii trecute, si anume ca in acest an incep ample lucrari de modernizare a Statiei CFR din municipiu. „Cu intarziere de un an, lucrurile intra in normal in ceea ce priveste modernizarea garii din Zalau, pentru ca in 7 februarie s-a semnat contractul de modernizare, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme Asocierea Sociedad Anonima – De Obras Y Servicios – Copasa – SC Labracom Construct SRL Oradea. Valoarea totala a contractului este de 26,8 milioane de lei (fara TVA), echivalentul a 6,3 milioane de euro (fara TVA)”, a declarat Mirel Talos.

Acesta a precizat ca perioada de executie a lucrarilor este de un an si cinci luni de la data emiterii ordinului de deschidere a santierului, la care se adauga perioada de garantie de doi ani, dupa finalizarea lucrarilor. Deputatul Mirel Talos a spus ca punerea in practica a proiectului prin care cea mai mare statie CFR din Salaj este adusa la standarde internationale a fost o preocupare mai veche. „Gara CF Zalau a fost un subiect care m-a preocupat inca din timpul Guvernului liberal Tariceanu. Am facut atunci demersuri pentru implicarea Ministerului Transporturilor in reabilitarea garii, care a fost in final inclusa intr-un numar de 16 statii de cale ferata care urmau sa fie reabilitate cu finantare asigurata de Comisia Europeana – 70 la suta, si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat – 30 la suta. Contractul de finantare a fost semnat in decembrie 2008 de ministrul Transporturilor la acea vreme, Ludovic Orban, in ultimele zile ale guvernului liberal. Planul initial era ca in 2009 – mai 2010 sa aiba loc proiectarea, mai – decembrie 2010 sa fie atribuirea lucrarii si in 2011-2012 executarea lucrarilor”, a spus Mirel Talos.

Potrivit deputatului liberal, planul respectiv a fost regarantat de urmatorul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, intr-o interpelare pe care Talos i-a adresat-o in 2010, dar lucrurile nu au mers in ritmul planificat. La o interpelare adresata in noiembrie 2011, fostului ministru de resort, Anca Boagiu, deputatul salajean a aflat ca procedura de atribuire a lucrarii s-a prelungit din cauza contestatiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »