Incepe campania impotriva sobolanilor

Magazin Salajean 17 aprilie 2008 0

Incepe campania impotriva sobolanilorPotrivit primarului municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, licitatia organizata de municipalitate in vederea achizitionarii serviciului de deratizare si dezinsectie pe anul 2008 a fost castigata de o firma din Ploiesti, si anume, de SC Coral Impex SRL, aceeasi societate comerciala care a prestat serviciul respectiv in oras si in anii anteriori. Toate problemele de achizitie au fost rezolvate, astfel incat avem si un program al actiunii de deratizare si dezinsectie in municipiul Zalau, a facut cunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Radu Capilnasiu. In acest context, primarul a subliniat faptul ca, incepand de saptamana viitoare, vor demara actiunile de deratizare pe domeniul public si privat al municipiului. Avertizam populatia ca se va lucra cu substante toxice, raticide, care sunt periculoase. Astfel, am amplasat deja afise in cartierele din Zalau, cu recomandarea ca populatia sa nu lase accesul liber animalelor de casa, pe domeniul public, in aceasta perioada, a mai spus primarul de Zalau. Acesta a amintit de obligativitatea legala si morala a societatilor comerciale de a demara, in paralel, actiuni de deratizare si dezinsectie. De asemenea, Radu Capilnasiu a avertizat populatia sa nu accepte serviciile private de deratizare si dezinsectie in apartamente, in contextul in care actiunea firmei ploiestene la subsolul blocurilor are menirea de a elimina toate rozatoarele si insectele.

De mentionat faptul ca, in acest an, taxa de dezinsectie si deratizare a fost eliminata, urmand ca, pentru actiunea din 2008, sa fie folositi banii colectati de la populatie in 2007. Valoarea la care se ridica intreaga campanie de deratizare si dezinsectie din acest an este de 183.493 de lei – domeniul public si 215.217 lei – domeniul privat.

Reamintim faptul ca, la licitatia organizata in vederea achizitionarii serviciului de deratizare si dezinsectie pe anul 2008 s-au mai inscris alte doua firme – SC Comp Romprest Service SA Otopeni si SC DD Chim SRL Deva, insa acestea nu au prezentat toate documentele cerute de administratia municipiului, astfel incat au fost descalificate.

Zalaul are cu atat mai mare nevoie de dezinsectie si deratizare, cu cat anul trecut, din cauza unei contestatii, administratia locala nu a reusit sa incheie un contract cu o firma specializata. Practic, anul trecut, a fost contestat faptul ca Primaria Zalau a cerut firmelor participante sa fie autorizate pentru efectuarea serviciului respectiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »