Incepand din aceasta luna: Retete electronice pentru pacienti

Magazin Salajean 5 iunie 2012 0

Incepand din aceasta luna: Retete electronice pentru pacienti

Medicii salajeni pot prescrie, incepand din luna curenta, retete electronice pacientilor, acest lucru devenind obligatoriu cu prima zi a lunii viitoare. Reteta electronica, dar si dosarul electronic al pacientilor, sunt considerate de reprezentantii Ministerului Sanatatii mai avantajoase, deoarece ofera o siguranta a tratamentului si un risc redus de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere si prin acuratetea informatiei.

Retetele electronice pot fi prescrise pacientilor, din aceasta luna, desi acest lucru va deveni obligatoriu, la nivel national, doar de la 1 iulie. Dr. Dorin Ionescu, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat ca pentru a usura procesul de trecere de la hartie la reteta electronica, cardul de sanatate electronic si reteta aferenta vor functiona pentru inceput in paralel cu documentele pe suport de hartie. Pentru a putea utiliza aceste retete in sistem, fiecare furnizor de servicii medicale va trebui sa aiba dotarea necesara in acest sens.

Carduri de sanatate

De asemenea, incepand cu trimestrul al treilea din 2012 va incepe distribuirea cardurilor nationale de sanatate. Primele carduri vor ajunge in Arad, aceasta fiind judetul pilot desemnat pentru aceasta operatiune, a declarat Claudiu Barsan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »