Incepand de luni: Se restituie diferenta de taxa de poluare

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Incepand de luni: Se restituie diferenta de taxa de poluareSalajenii pot solicita incepand de luni, 16 ianuarie, restituirea diferentelor de bani rezultate din taxa de poluare platita incepand cu data de 1 iulie 2008 si noua taxa auto. Pentru recuperarea acestor sume, persoanele in cauza trebuie sa completeze un formular-tip ce va fi disponibil, incepand cu aceasta data, la toate directiile financiare din subordinea Administratiei Nationale de Administrare Fiscala.

Potrivit informatiilor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice Salaj, incepand din 1 iulie 2008 si pana in prezent, la nivelul judetului, au achitat taxa de poluare un numar de 15.798 de contribuabili. Suma platita de proprietari in contul taxei de poluare pentru perioada mentionata este de 45.183.542 de lei.

Persoanele interesate sa afle daca au de recuperat bani au la dispozitie, incepand de astazi, pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, formula de calcul prevazuta de lege si care va fi utilizata si de catre organele fiscale. Cei care constata ca au de recuperat bani din taxa auto trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de restituire, insotita de urmatoarele documente, in original sau in copie: documentul doveditor al platii taxei pe poluare sau taxei speciale pentru autoturisme, respectiv chitanta fiscala sau ordinul de plata si extrasul de cont, copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora. O persoana care solicita returnarea diferentei de taxa de poluare, dar nu mai detine chitanta prin care sa faca dovada achitarii acesteia, poate obtine o copie a documentului direct de la institutia unde a fost efectuata plata.

Restituirea sumelor solicitate se realizeaza in intervalul de 45 de zile de la depunerea cererii, in contul bancar indicat de catre solicitant prin cererea sa de restituire sau la ghiseul unitatii Trezoreriei Statului, in baza notei privind restituirea unor sume.

Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, normele metodologice de aplicare a Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Legislatia prevede ca taxa auto sa fie platita o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de ianuarie 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, aceasta fiind suportata de catre cumparator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »