Incep Zilele Romane

Magazin Salajean 14 iunie 2007 0

Cea de-a treia editie a Festivalului International Zilele Romane va incepe maine, cu o parada a costumelor antice, cu Targul de Arta Populara si cu expozitia demonstrativa Mestesugarii Imperiului Roman, unde iubitorii de traditii ii vor putea urmari pe mesterii care tes, impletesc cosuri din nuiele, cioplesc in piatra si lemn, confectioneaza masti populare. Potrivit unui comunicat de presa, sambata, Cetatea Romana isi va deschide portile pentru a primi soldatii romani ai Legiunii XV Apollinaris, care vor face demonstratii de lupta cu care romane si catapulte. In arenele de la Zalau si Porolissum vor cobori cei zece gladiatori din grupul Familia Gladiatoria Pannonica, spectacolele sustinute de ei urmand sa evoce arenele romane, echipamentul, ritualurile si stilurile de lupta specifice perioadei anilor 0-200 dupa Hristos.

Tot sambata, incepand cu ora 18.00, la catedrala Adormirea Maicii Domnului, Grigore Lese va sustine spectacolul Obarsii, care va reconstrui o lume cu intelesuri profunde despre existenta in rit, despre traditii si restabilirea ordinii intr-un timp care pastreaza inca amintirea mitului. Pentru publicul care iubeste magia, intre orele 14-24 in holul de intrare in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean (cladirea Palatului Administrativ, Piata 1 Decembrie 1918 nr. 12) iluzionistul francez Dorin Hotea va prezenta spectacolul Magic Room. Dorin Hotea este originar din Romania, dar profeseaza in Franta, unde a absolvit Academia de Magie din Paris. Dupa absolvire a devenit unul dintre cei mai iubiti iluzionisti din Franta si a avut spectacole in toata Europa. Spectacolul de magie prezentat de Dorin Hotea la Zalau este o premiera pentru Romania.

Seara de sambata se va incheia cu un concert sustinut de Marius Mihalache si Ovidiul Lipan Tandarica, eveniment care va avea loc pe scena din fata Casei de Cultura a Sindicatelor si care va incepe la ora 23.00.

Festivalul International Zilele Romane se va desfasura la Zalau (15-17 iunie) si la castrul roman de la Porolissum-Moigrad (17 iunie). Editia acestui a mai cuprinde spectacole de teatru stradal, de jonglerie si animatie cu foc, dansuri romane, concerte de folclor, expozitii de pictura si arta fotografica. Programul complet al festivalului poate fi urmarit pe siteul www.zileleromane.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »