Incep lucrarile pentru reteaua de apa

Magazin Salajean 11 septembrie 2007 0

Incep lucrarile pentru reteaua de apa

Lucrarile de introducere a retelei de apa in comuna Napradea vor incepe in urmatoarele saptamani, ne-a declarat primarul Viorel Barsan. Licitatia pentru lucrari a fost castigata zilele trecute de SC Tim SA Cluj Napoca, iar autoritatile administratiei locale au predat deja amplasamentul in vederea deschiderii santierului. Potrivit sursei citate, prima data se va lucra la realizarea captarilor in cele cinci sate (Napradea, Cheud, Somes Guruslau, Tranis si Vadurele), echipele urmand sa introduca apoi conductele in subteran.

Proiectul prin care locuitorii comunei de pe Somes vor beneficia de apa la cismele este derulat in baza Ordonantei de Guvern 7/2006 privind modernizarea spatiului rural. Autoritatile administratiei locale au solicitat 4 milioane de lei pentru aceasta investitie, dar suma aprobata de Guvern este in valoare de 3,4 milioane de lei. Din acest cuantum, Napradea a primit o prima transa de 1 milion de lei, bani din care trebuie demarat proiectul. Durata investitiei este de un an de zile.

600.000 de lei pentru drumuri

Primarul Barsan ne-a declarat ca, in aceasta vara, in comuna s-au desfasurat lucrari si la infrastructura rutiera. Mai exact, a fost refacut drumul dintre localitatile Napradea si Cheud, pe cei 2 kilometri de drum fiind turnat covor asfaltic. Investitia are o valoare de 600.000 de lei, bani asigurati de Guvern. Lucrarile au durat aproximativ o luna. Suntem multumiti de calitatea carosabilului. Investitia era necesara, avand in vedere starea acestui drum inainte de lucrari, dar acum localnicii au conditii bune de trafic, a declarat Viorel Barsan.

Canalizare, mai tarziu

Cum comuna Napradea nu are canalizare, autoritatile locale intentioneaza sa obtina fonduri structurale din care sa fie suportata introducerea acestei retele de utilitati. Numai ca, tinand cont ca Primaria se afla abia in stadiul de intocmire a documentatiei, vor mai trece cativa ani pana cand locuitorii vor beneficia de canalizare in gospodarii. Nu putem aprecia suma necesara introducerii retelei de canalizare decat dupa intocmirea Studiului de Fezabilitate, a conchis primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »