Incendiu mocnit la scoala din Jac

Magazin Salajean 11 februarie 2008 0

Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul cu emotii pentru autoritatile locale din comuna Creaca si pentru cadrele didactice de aici, dupa ce un incendiu mocnit a izbucnit la scoala din Jac, aflata in curs de modernizare. Focul a izbucnit din cauza unei fisuri in hornul vechi al sobei de teracota, dar, din fericire, nu a facut victime, singurele pagube fiind de ordin material. Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca in incendiu a fost distrus tavanul unei sali de clasa, dar ca firma contractata pentru modernizarea cladirii s-a angajat sa suporte financiar refacerea lui. Vineri am avut un incendiu la scoala din Jac, incendiu care a izbucnit de la o fisura pe care o avea hornul vechi al sobei de teracota. Muncitorii care renoveaza scoala au aprins focul in soba, iar flacarile au izbucnit de la o scanteie scapata din horn. Flacarile au fost stinse repede de pompieri, dar au distrus tavanul unei sali de clasa. Cum scoala respectiva este in proces de modernizare, firma care se ocupa de lucrari s-a angajat sa suporte refacerea tavanului ars, a declarat inspectorul scolar.

La fel ca la scoala din Mirsid, unde nu cu mult timp in urma s-a prabusit un zid cand copiii aveau zile libere, si de aceasta data situatia a fost una norocoasa: elevii s-au aflat vineri, cand a izbucnit focul, in vacanta intersemestriala. Am avut , totusi, noroc ca este vacanta si ca elevii nu se aflau in scoala. Oricum, sala era in lucrari de modernizare si elevii nu invata acolo, dar ma gandesc la fumul dens creat. Am stabilit ca nu este nici o problema cu reluarea cursurilor scolare, avand in vedere ca avem alte sali in care se pot desfasura orele, a spus Dan Marian, primarul comunei Creaca.

Scoala Gimnaziala Jac are cei mai multi copii din comuna Creaca: 160 de elevi in clasele I-VIII si doua grupe de prescolari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »