Inca un falsificator de carduri dupa gratii

Magazin Salajean 26 septembrie 2008 0

Inca un falsificator de carduri dupa gratiiPolitistii din cadrul Biroului Teritorial Salaj al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au reusit, cu sprijinul autoritatilor germane, sa identifice inca o persoana care facea parte din reteaua de falsificatori de carduri bancare care actiona in Germania si Franta.

Reamintim faptul ca, in acest caz, pana la aceasta ora, sase persoane au ajuns dupa gratii, iar alte cinci au fost arestate in lipsa.

Potrivit sefului DIICOT Salaj, Dan Budusan, reteaua de falsificatori de carduri s-a constituit inca din 2007 si a actionat, in special, in Franta si Germania, unde instala diferite echipamente de citire a benzii magnetice a instrumentelor de plata electronice, pentru ca apoi sa poata face retrageri de numerar de la bancomate. Seful DIICOT mai precizeaza ca destructurarea retelei a inceput in primele zile ale lunii septembrie 2008, cand Mihai Sabau, Razvan Sabau, Ionel Luca, Gheorghe Moldovean si Marius Filip au fost retinuti, iar Tribunalul Salaj a emis pe numele lor cate un mandat de arestare in lipsa pentru constituire si aderare la un grup infractional organizat, falsificare de instrumente de plata elecrtonica, detinere de echipament in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica s.a.m.d.. Asupra lor s-au gasit, la perchezitii, dispozitivele care se montau pe bancomate, respectiv <> si camere de luat vederi, a mai spus Dan Budusan. In urma perchezitiei, au fost confiscate zeci de calculatoare si unitati de imprimare magnetica, arme, dar si droguri.

La finele saptamanii trecute, anchetatorii au identificat un alt membru al grupului infractional, si anume pe Aurel Moldoveanu, care ar fi fost implicat in montarea de dispozitive de skimming in orasele Koln, Hamburg si Padeborg.

In acest mod, falsificatorii de carduri au reusit sa obtina aproximativ 400 de mii de euro din conturile germanilor si francezilor. Cazul, in sine, este considerat ca fiind unul extrem de complex, fapt pentru care, pentru lamurirea tuturor aspectelor, in cursul acestei saptamani, la Cluj, sunt asteptati sa ajunga si reprezentantii politiei germane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »