Inca o transa de tichete Rabla pentru salajeni

Magazin Salajean 19 mai 2010 0

Inca o transa de tichete Rabla pentru salajeni

O noua transa de tichete prin programul de stimulare a innoirii parcului auto national va ajunge, astazi, in Salaj. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a inceput de luni sa distribuie cea de-a treia serie de vouchere Rabla, punand la dispozitia celor care nu au apucat sa-si caseze masina inca 50.000 de tichete, in valoare de 3.800 de lei fiecare.

Cei patru colectori autorizati din judet sunt programati astazi pentru a-si ridica tichetele, astfel ca de maine, salajenii interesati se vor putea debarasa de rablele din fata blocului. Ultima transa a fost de 50 de bucati, pentru ca dupa suplimentare, sa ajungem la 100. Nu stiu cate tichete ne vor fi alocate de data aceasta. Vom afla abia maine (azi-n.red.). Sper, totusi, sa primim macar 100, in conditiile in care in fiecare zi, nu doar salajeni, ci si persoane din alte judete ne solicita vouchere, ne-a declarat Dorin Cheregi, directorul Remat Salaj. Potrivit spuselor sale, in acest an, societatea pe care o conduce a primit 800 de vouchere, distribuite ulterior persoanelor care si-au casat autoturismele. Pana ce noile tichete ajung in Salaj, Remat mai dispune de aproximativ 30-40, in conditiile in care din cauza vremii ploioase, proprietarii de rable nu s-au inghesuit pentru a le solicita.

La nivel national, s-au distribuit pana acum 110.000 de tichete, in doua transe, care s-au consumat rapid. De la debutul Programului Rabla 2010 si pana in prezent, au fost casate aproape 100.000 de masini vechi si s-au vandut circa 18.000 de masini noi, sustin reprezentantii AFM. Dupa ultima suplimentare, numarul total de vouchere ajunge la 160.000, in valoare de 3.800 de lei fiecare, pentru care AFM va cheltui 608 milioane de lei. In conditiile in care pentru un autoturism nou pot fi cumulate trei tichete, cel putin 53.000 de automobile noi ar trebui cumparate anul acesta prin Rabla.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »