Inca o piata de produse traditionale pentru zalauani

Magazin Salajean 26 august 2010 0

Inca o piata de produse traditionale pentru zalauani

Zalauanii vor putea achizitiona produse alimentare atestate din doua spatii special amenajate in acest sens. Daca pana acum, producatorii traditionali din judet isi puteau valorifica marfurile numai pe piata amenajata sambata de sambata pe platoul din fata Prefecturii, din 28 august, de la ora 9, acestia pot fi gasiti si in parcarea din imediata vecinatate a aceluiasi imobil, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj.

Seful administratiei judetene a tinut sa precizeze ca prin aceasta initiativa, CJ Salaj nu vrea sa concureze cu Primaria Zalau, care organizeaza de un an si jumatate, in colaborare cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, o piata similara pe platoul din fata Prefecturii: Nu vrem o piata paralela. Vrem doar ca in fiecare saptamana sa punem la dispozitia producatorilor salajeni care au produse atestate ori in curs de atestare un spatiu in care sa le poata valorifica. Iar consumatorii, la randul lor, sa gaseasca marfurile de care au nevoie intr-un singur loc. Cu toate acestea, administratia judetului are sanse mari sa-i fure Primariei pietarii, intrucat in spatiul din parcare, acestia nu vor trebui sa achite niciun fel de taxa, in timp ce pe platou, ei trebuie sa scoata din buzunar cate 4 lei/metru patrat/zi.

Organizatorii isi propun ca fiecare editie a targului sa fie completata de diverse seminarii, gazduite de Sala Porolissum a CJ Salaj, in cadrul carora sunt invitati specialisti care vor oferi informatii utile atat expozantilor, cat si consumatorilor. Un prim seminar de acest gen – Slow Food – Producatorii si produsele traditionale din Salaj, parte integranta a identitatii culturale si economiei locale, nationale si internationale – va avea loc in aceasta sambata, de la ora 14, avand-o ca invitat pe Claudia Rosca, coordonator de proiecte Slow Food Cluj Transilvania, o organizatie ce promoveaza micii producatori din zona Transilvaniei.

Potrivit lui Marc, pana in acest moment au confirmat participarea la targ circa 10 producatori locali, insa spera ca numarul lor va creste de la o editie la alta. In aceasta situatie, organizatorii sunt dispusi sa amenajeze un spatiu special la fosta Scoala nr. 13.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »