Încă două zile libere

Andreea Vilcovschi 27 noiembrie 2012 1
Încă două zile libere

Angajaţii din instituţiile publice sălăjene se vor bucura la finalul anului 2012 de mai multe zile libere, după ce guvernanţii au decis să le facă un cadou, zilele de 24 şi 31 decembrie fiind declarate libere, în şedinţa de vineri a Executivului. Acestea se adaugă liberelor prevăzute în Codul Muncii, respectiv 30 noiembrie – Sfântul Andrei, Ziua Naţională a României şi primele două zile de Crăciun, marţi, 25 decembrie şi miercuri, 26 decembrie. Decizia este valabilă doar pentru salariaţii din sectorul public şi nu se aplică la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Cele două zile vor fi recuperate la începutul anului viitor, în 12 şi 19 ianuarie.
Decizia poate fi aplicată şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel.
Sărbătorile legale în România sunt acele zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, cu excepţia zilelor de weekend. În zilele declarate libere nu se lucrează, excepţie făcând unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică, precum şi acele unităţi în care munca nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau a specificului jobului.
Angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de unităţi au dreptul să fie compensaţi cu timp liber, ce se acordă în următoarele 30 de zile.
În anul 2013, dintr-un total de 12 zile libere legale, opt zile pică în cursul săptămanii şi celelalte patru, în weekend.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. nu inteleg 29 noiembrie 2012 at 14:59 - Reply

    Ortodox sunt dar atatea zile libere …..habar nu mai am cand lucrez si cand sunt liber. Nu ne mai trebuie concedii de odihna in acest ritm.

Lasa un Raspuns »