Inca 50 de kilograme de droguri in laboratoarele din Chendremal si Gilau

Magazin Salajean 9 decembrie 2010 0

Inca 50 de kilograme de droguri in laboratoarele din Chendremal si Gilau Aproximativ 60 de kilograme de droguri au fost descoperite de specialistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj in cele doua laboratoare din judetele Salaj (Chendremal) si Cluj (Gilau), apartinand familiei Szekely. In urma expertizelor de laborator efectuate, ofiterii BCCO Cluj au stabilit ca in cutiile depozitate in laboratorul din Chendremal se aflau 50 de kilograme de substanta de tipul JWH18, incriminata de legea romana ca drog de mare risc in primavara acestui an. Potrivit specialistilor, cele zece kilograme de salvie au fost descoperite in urma descinderilor, fiind cea mai mare captura de droguri de mare risc din tara.

Capul retelei de droguri, George Mihai Szekely, zalauanul care alaturi de mama sa, Georgeta, a infiintat laboratoarele de producere a drogurilor de la Chendremal si din Cluj si a pus bazele unei retele de distributie a stupefiantelor, a fost prins la sfarsitul lunii trecute de politistii BCCO Cluj. Oamenii legii l-au arestat in Vama Giurgiu, imediat dupa ce Szekely a intrat in tara din Bulgaria, unde se ascundea de la inceputul anchetei.

Tanarul este cercetat pentru producere si distribuire de droguri de mare risc.

In fata instantei Curtii de Apel Cluj, George Mihai Szekely, a cerut magistratilor sa ii fie inlocuita masura arestului preventiv cu alta mai usoara pentru ca are nevoie de liniste interioara. Avocata apararii tanarului a invocat ca inculpatul are afectiuni psihice grave inca din anul 2007 si ca exista documente care atesta acest lucru si ca, dat fiind faptul ca Szekely nu este in deplinatatea facultatilor mintale, nu a avut nici discernamant cand a pus bazele afacerii cu droguri. Mama inculpatului, Georgeta Szekely, este arestata si ea pentru ca si-a ajutat fiul si ca a participat la intreaga activitate ilicita. Aceasta a declarat in repetate randuri in fata magistratilor ca a incercat sa-si ajute fiul sa se integreze in societate si ca mai apoi a incercat sa-i convinga pe cei implicati in afacere sa renunte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »