Inca 12 investitii salajene primesc finantare europeana

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

Inca 12 investitii salajene primesc finantare europeanaAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va incheia contracte de finantare pentru inca 12 proiecte de investitii depuse de tot atatia mici afaceristi din judetul Salaj in cadrul Masurii 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi, proiecte declarat eligibile, dar care nu au fost selectate initial pentru a primi sprijin financiar nerambursabil. Astfel, numarul castigatorilor din judet a ajuns la 24, care vor primi sprijin nerambursabil in valoare totala de circa 14 milioane de lei.

La nivel national, pe lista suplimentata se regasesc 473 de proiecte castigatoare, care au intrunit cel putin 80 de puncte in procesul de selectie si care au fost depuse in sesiunile de licitatie din octombrie-noiembrie 2009, respectiv noiembrie-decembrie 2009. Valoarea nerambursabila a celor 473 de proiecte de investitii depaseste 80 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa al APDRP, suplimentarea s-a facut in urma analizei sumelor ramase din alocarile financiare aferente Masurii 312 pana in prezent. De asemenea, s-a avut in vedere faptul ca numeroase proiecte au primit un punctaj foarte mare, ceea ce arata o viabilitate economico-financiara ridicata si, in consecinta, li s-a oferit solicitantilor oportunitatea de a implementa aceste afaceri, se mai arata in comunicatul mentionat.

Investitiile din Salaj care se vor bucura de finantare europeana vizeaza amenajarea de ateliere de productie de confectii metalice in Criseni si Pericei, infiintarea unei sectii de recuperare a metalelor din aparatura electrica si electronica iesita de uz la Agrij, crearea si dezvoltarea unei afaceri noi in Aghires, infiintarea unei micro-intreprinderi in Salajeni, construirea unui atelier de reparatii si intretinere auto in Zauan, precum si achizitii de utilaje cu diverse utilizari in Mesesenii de Jos, Camar, Ilisua, Ciumarna si Tusa.

Salajenii care doresc sa beneficieze de fonduri prin Masura 312 mai au la dispozitie trei saptamani pentru a-si depune cererile la Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Salaj, in cadrul celei de-a cincea sesiuni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »