In Zalau: Taxele si impozitele vor putea fi achitate online

Magazin Salajean 20 martie 2012 0

In Zalau: Taxele si impozitele vor putea fi achitate onlinePrimaria Zalau se numara printre primele patru municipalitati din tara care au demarat implementarea Sistemului National Electronic de Plata (SNEP) online a taxelor si a impozitelor utilizand cardul bancar. Pentru punerea in practica a SNEP, administratia locala va stabili modalitatea de distribuire directa a plicurilor cu credentiale (user si parola, n.r.) catre contribuabili.

Municipalitatea a solicitat Centrului National de Management pentru Societati Informationale sprijin pentru promovarea la nivel local a proiectului SNEP, intrucat transmiterea credentialelor prin posta costa foarte mult. Mai exact, potrivit datelor prezentate de primarul Radu Capilnasiu, transmiterea unui plic costa 5 lei (scrisoare recomandata, n.r.), iar la nivelul Zalaului ar trebui expediate catre populatie peste 51.000 de plicuri, ceea ce ar insemna un cost ridicat pentru administratia locala.

Primaria Zalau a demarat implementarea SBEP intrucat, potrivit legislatiei in vigoare, institutiile publice care desfasoara activitati de incasare a taxelor si a impozitelor au obligatia sa se inregistreze in acest program national, prima etapa fiind inregistrarea municipiilor resedinta de judet a municipiilor/oraselor cu populatie mai mare de 150.000 de locuitori. In urma ofertelor pe care le-au prezentat administratiei locale institutiile bancare din Zalau, Banca Transilvania a fost desemnata castigatoare pentru implementarea acestui proiect, cetatenii putand sa achite taxele locale indiferent de cardurile pe care le au (carduri la alte institutii bancare, n.r.).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »