În Zalău, Sens giratoriu la intersecţia străzilor Simion Bărnuţiu şi Lt. Pretorian

Mihaela Moldovan 22 august 2012 7
În Zalău, Sens giratoriu la intersecţia străzilor Simion Bărnuţiu şi Lt. Pretorian

Sensul giratoriu pe care autorităţile locale zălăuane doresc să îl înfiinţeze la intersecţia străzilor Simion Bărnuţiu şi Lt. Pretorian din cartierul Dumbrava este tot mai aproape să prindă contur, mai ales că analiza demarată de administraţia municipală privind oportunitatea investiţiei a arătat că zona are nevoie de acest lucru. Şeful Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) din cadrul Primăriei Zalău, Aurel Bican, ne-a declarat că, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii operatorului de transport în comun – SC Transurbis SA – şi cu cei ai Poliţiei Rutiere Zalău, s-a constatat că sensul giratoriu ar fi oportun în zonă. “Toate discuţiile au condus spre aceeaşi idee: traficul se desfăşoară în condiţii mai bune, este fluidizat de când noi am marcat sensul giratoriu prin amplasarea de parapeţi de plastic, iar spaţiul este mai larg, permiţând inclusiv autobuzelor să efectueze manevre de întoarcere. Aşadar, un sens giratoriu acolo ar prinde bine”, a declarat Aurel Bican.
Acesta a spus că, deşi marcarea conturului sensului giratoriu prin amplasarea în intersecţia celor două străzi a unor parapeţi a fost responsabilitatea DGADP, lucrările de amenajare revin SC Citadin SA, această societate urmând să decidă, în final, dacă şi când va fi realizat sensul giratoriu.
Până în prezent, au fost amenajate în Zalău şapte sensuri giratorii, cu scopul de a fluidiza traficul rutier: la Gară, pe bulevardul Mihai Viteazul – lângă Staţia de carburanţi Moll, în zona Kaufland, în cartierul Porolissum, lângă BancPost, în zona Scala şi în cartierul Brădet, la ieşirea din oraş spre Cluj Napoca. De asemenea, tot pentru fluidizarea circulaţiei rutiere, în zona Zahana a fost amenajat un rondou.

Comentarii

comments

7 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. IOAN DUSCAS 22 august 2012 at 08:04 - Reply

  KA SA VEEZI CE KAPUSHA HARNIKUTZA ARE ZALAUL ! NICI N-A FOST ALES BINE SHI EA DEJA NE DA KLASA !

 2. MILITIANUL DE SERVICIU 22 august 2012 at 10:21 - Reply

  Mai idiotilor , cand faceti un sens giratoriu ganditi-va daca tirurile pot sa urmareasca banda de mers .Vezi sensul giratoriu de la strada fabricii ( stricat de 2 ori ) si sensul giratoriu de la Kaufland , unde daca esti pe banda 2 si exista un tir pe banda 1 sigur esti turtit.(vezi accidentul de saptamana trecuta)

 3. Fonduri UE 22 august 2012 at 10:57 - Reply

  Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

 4. Anonim 22 august 2012 at 13:45 - Reply

  der laspital nu e necesar o rotunda? nooooooo! pt ca vezi mata comisia nu a descoperit.

 5. Anonim 22 august 2012 at 13:50 - Reply

  D-nilor pune-ti un luminator la giratoriul de la centura ,pt ca o sa vi se termine balizele de plastic cate accidente se petrec acolo , sau dvs nu mergeti noaptea sa vedeti cum e, mai ales pt cei care nu cunosc zona.

 6. maricica de la spalatorie 22 august 2012 at 18:22 - Reply

  e cazul sa punetisi la spital un sens giratoriu, mai ales cand vine la spital dr.feder cu masina, sa se intoarca acasa, sa poat bea in liniste, fara a asista bolnavi nenoricit.

 7. Anonim 23 august 2012 at 10:32 - Reply

  alta realizare mareata a primarului! multumim din suflet. In rest, totul e ok in Zalau.

Lasa un Raspuns »