In Zalau, se mai acorda ajutoare europene

Magazin Salajean 2 februarie 2010 0

In Zalau, se mai acorda ajutoare europeneZalauanii nevoiasi primesc, din nou, ajutor din partea Uniunii Europene, prin Directia de Asistenta Sociala Comunitara, care anunta toate persoanele interesate ca, incepand din 4 ianuarie, a fost reluat programul de distribuire a produselor alimentare care provin din stocurile de interventie comunitara destinate categoriilor de persoane defavorizate din Romania.

Aceasta etapa de distribuire, care se incheie in 10 februarie, se adreseaza pensionarilor sistemului public de pensii ale caror drepturi se situeaza sub 400 de lei pe luna, somerilor care beneficiaza de indemnizatie de somaj, persoanelor cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate, familiilor si persoanelor singure cu dreptul la un venit minim garantat care: se regasesc in categoriile mentionate si care au fost cuprinse in listele aprobate, dar nu s-au prezentat conform planificarilor stabilite in perioada octombrie – decembrie 2009.

De asemenea, se adreseaza si persoanelor care nu au fost cuprinse in listele initale, dar care indeplinesc conditiile prevazute de HG 600/2009 si au depus cereri la sediul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara din cadrul Primariei Zalau, sau persoanelor care nu au fost cuprinse in listele initiale sau suplimentare, dar indeplinesc conditiile necesare.

Distribuirea produselor alimentare – faina si zahar – se acorda pe baza listelor primite de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in urmatoarele puncte – Cantina de Ajutor Social, pentru: pensionari cu venituri pana la 400 lei, someri in plata, beneficiari de ajutor social, si Centrul Social de Urgenta (Adapostul de Noapte), pentru: persoanele cu handicap grad I si II.

Listele au fost intocmite pe baza datelor existente in 15 iunie 2009, dar, pentru ca din cele 6.000 de persoane existente pe liste, in intervalul 12 octombrie – 31 decembrie, au ridicat faina doar 4.325 de persoane, Directia de Asistenta Sociala Comunitara a intocmit, si au fost aprobate de catre Directia Generala, liste suplimentare. Pe aceste liste au fost cuprinse persoane care s-au prezentat la centrele de distribuire si au facut dovada ca se incadreaza in vreuna din categoriile vizate, doar ca dobandisera calitatea, dupa 15 iunie, reaminteste Primaria Zalau.

Acte obligatorii

Documentele necesare pentru ridicarea produselor sunt buletinul de identitate al beneficiarului, buletinul persoanei care ridica produsele, daca este alta decat beneficiarul. Totodata, persoanele care nu se regasesc pe listele initiale si nu au depus cereri trebuie sa aiba asupra lor buletinul de identitate sau actul doveditor al calitatii beneficiarului (carnet somaj, cupon de pensie, certificat de incadrare in gradul de handicap) in original si in copie.

Conform prevederilor legale, fiecare beneficiar are dreptul la o cantitate de 15 kilograme de faina si patru kilograme de zahar. Programul de distribuire a alimentelor este de luni pana vineri, intre orele 8 si 16.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »