In week-end: Ghinion pentru 47 de salajeni depistati cu fracturi si contuzii

Magazin Salajean 10 ianuarie 2012 0

In week-end: Ghinion pentru 47 de salajeni depistati cu fracturi si contuziiAproape 230 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 47 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 20 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, trei persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai, in timp ce o persoana a necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier.

De asemenea, 19 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat cinci persoane diagnosticate cu colica abdominala (trei, n.r.) si biliara (doua, n.r.) si au ajutat 11 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 229 de persoane, din care 60 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 85 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »