In urma controalelor efectuate, inspectorii OJPC au aplicat amenzi in valoare de 7.000 de lei

Magazin Salajean 15 august 2007 0

In urma controalelor efectuate, inspectorii OJPC au aplicat amenzi in valoare de 7.000 de lei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj au desfasurat, in cursul saptamanii trecute, 32 de actiuni de control la agentii economici din judet.

Potrivit inspectorului sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian, controalele s-au desfasurat atat in mediul urban, cat si in mediul rural si au urmarit in special verificarea legalitatii functionarii operatorilor economici. Totodata, s-au verificat respectarea cu strictete a indicatiilor date de producator, in ceea ce priveste conditiile si temperatura de transport si depozitare a marfurilor, precum si asigurarea conditiilor stabilite de producator si de actele normative in vigoare la prestatorii de servicii.

Actiunile de control s-au finalizat prin intocmirea unui numar de 32 de procese verbale de constatare si contraventie. Au fost verificate produse in valoare de 72.830 de lei si au fost depistate produse cu abateri de la prevederile legale, in valoare de 4033,6 lei, a afirmat inspectorul sef adjunct Marian. Ca urmare a deficientelor constatate au fost dispuse cateva masuri, cum ar fi oprirea temporara si intrarea in legalitate a unor produse, in valoare de 3.967 de lei. De asemenea, au fost oprite de la comercializare unele produse considerate un pericol pentru consum si utilizare, in valoare de 66,6 lei.

In perioada analizata, inspectorii OJPC au aplicat 23 de avertismente si doua sanctiuni contraventionale in cuantum de 7.000 de lei. O atentie deosebita s-a acordat cercetarii si solutionarii reclamatiilor primite de la consumatori, inspectorii rezolvand cinci dintre ele.

In saptamana in curs, conform programului de activitate ANPC se desfasoara doua actiuni tematice de control. Prima dintre ele face referire la modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea jucariilor provenite din China. Actiunea are ca scop depistarea celor care constituie o amenintare la adresa sanatatii consumatorilor.

Ultima actiune tematica de control se va axa in special pe verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea ATV-urilor, moped-urilor, bicicletelor, patinelor cu rotile, trotinetelor si skatebord-urilor, a conchis inspectorul sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »