In trei saptamani, Aproape 170 de biserici din Salaj trebuie sa incheie lucrarile de reabilitare

Magazin Salajean 5 decembrie 2008 0

In trei saptamani,  Aproape 170 de biserici din Salaj trebuie sa incheie lucrarile de reabilitare Aproape 170 de biserici din Salaj trebuie sa incheie, pana la sfarsitul anului, lucrarile de reabilitare pentru care au asigurat ajutor financiar de la Consiliul Judetean Salaj, ca sa primeasca, in baza devizelor, banii si sa faca platile catre constructori.

Laura Opris, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Salaj, ne-a declarat ca solicitarile primite de la biserici au fost de doua ori mai multe decat se asteptau autoritatile judetene, astfel ca a fost nevoie de suplimentarea sumei alocate initial lacasurilor de cult. Consiliul Judetean a primit de la 166 de biserici cereri privind sprijinul financiar pentru lucrari de reabilitare. Au fost de doua ori mai multe solicitari fata de ceea ce am asteptat noi, asa ca s-au alocat initial doar circa 1,4 milioane de lei, jumatate din ceea ce au cerut bisericile. Ulterior, suma a fost suplimentata pana s-a ajuns la un total de 2,3 milioane de lei, ca fiecare biserica sa aiba alocati toti banii pe care i-au cerut. Intrucat acest proiect derulat de Consiliul Judetean (CJ) Salaj se incheie la sfarsitul anului, bisericile trebuie sa finalizeze toate lucrarile de reabilitare pana in 31 decembrie 2008. In baza devizelor care ne vor fi aduse, bisericile vor primi, practic, zis banii ce le-au fost alocati si vor putea face platile pentru lucrari la constructori, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, bisericile au putut obtine finantare de la CJ Salaj atat pentru reabilitari capitale, unde plafonul maxim ce putea fi cerut era de 20.000 de lei, cat si pentru lucrari curente, aici suma maxima ce putea fi solicitata fiind de 10.000 de lei.

Cele mai multe lacasuri de cult au solicitat ajutor financiar pentru reabilitari capitale, foarte multe biserici fiind din cele care nu au avut niciodata posibilitatea de a beneficia de lucrari de reabilitare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »