In toiul iernii, la Scoala din Santamarie se fac sobe

Magazin Salajean 17 decembrie 2010 0

In toiul iernii, la Scoala din Santamarie se fac sobe  Doi ani la rand s-au facut si refacut sobele din scoala Santamarie, comuna Sinmihaiu Almasului. Dar ca-n legenda Mesterului Manole, la aceasta data se fac din nou sobe. In 2008 primaria a cumparat teracota si s-au facut doua sobe in scoala, ne-a relatat un cititor din sat.

In 2009 s-au cumparat sobe de teracota mobile, iar acum, se pare ca nu mai sunt bune nici acestea, ca se fac altele. Fiind frig, copiii au fost nevoiti sa mearga acasa. In plus, scoala nu este deloc intretinuta, nu are apa, dispune de mobilier de cand eram copil mic, iar calculatoarele primite acum doi ani zac nefolosite si neinstalate pentru ca nu sunt bani de cablu.

Primarul de la Sinmihaiu Almasului, Cornel Lung sustine ca aceste lucrari se fac acum pentru ca s-a constatat ca sobele nu functioneaza bine, ca nu au randament. Copiii nu sunt plecati acasa, ei sunt la scoala din Bercea, satul invecinat; este vorba, mai precis, de cei de la gradinita, care au program o saptamana la Bercea, una la Santamarie. Prim-edilul sustine ca are nevoie de sobele mobile la sala de sport din Sinmihaiu Almasului. Cornel Lung mentionat ca calcula-toarele scolii din Santamarie sunt instalate, ba mai mult, ele ar fi conectate la internet.

Edilul a subliniat ca aceasta unitate de invatamant a beneficiat de fonduri, numai anul acesta, in valoare de peste 200 de milioane de lei vechi, pentru reparatii ale acoperisului si pentru inlocuirea usilor de la intrare si de la clase. In ce priveste mobilierul a facut cunoscut ca va fi innoit cu cel de la Scoala din centrul de comuna, unde urmeaza sa fie achitionate banci si catedre noi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »