In Simleu Silvaniei: Reabilitarea a doua spatii verzi – impiedicata de o contestatie

Magazin Salajean 11 august 2011 0

In Simleu Silvaniei: Reabilitarea a doua spatii verzi  - impiedicata de o contestatie

Cu toate ca au obtinut o finantare nerambursabila in valoare de circa 900.000 de lei de la Administratia Fondului de Mediu (AFM) pentru reabilitarea a doua zone verzi din oras, autoritatile locale din Simleu Silvaniei au fost impiedicate de o contestatie depusa de una din firmele participante la licitatia organizata in vederea desemnarii constructorului. „Este vorba de SC Garden Center Bucuresti, care a obtinut punctaj maxim la toate pozitiile, mai putin la timpul de remediere a anumitor defecte care pot aparea in cele doua zone verzi. Acest punct a fost contestat, firma din Bucuresti sustinand ca poate ajunge mai repede la fata locului, pentru a efectua reparatii, decat Asocierea dintre SC Euroglia Nusfalau si SC Consilva. Contestatia respectiva trebuie solutionata de Consiliul de Solutionare a Contestatiilor”, a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.

Potrivit sursei citate, zonele verzi care vor fi reabilitate sunt malul raului Crasna si un spatiu verde din cartierul Bradet, intre blocurile I si B. „Am semnat cu AFM contractul de finantare, contributia Primariei Simleu Silvaniei la acest proiect fiind de aproximativ 93.000 de lei. Consider ca este foarte important sa ne ocupam si de aceste zone din oras care pot si care merita sa arate mult mai bine decat in prezent, spre folosul populatiei”, a declarat Septimiu Turcas.

Prin proiectul sus – amintit vor fi reamenajati 1.100 de metri patrati de teren, in cele doua zone urmand sa fie plantati arbori, arbusti gard viu, sa fie amenajate ronduri cu flori si alei ecologice. De asemenea, spre o buna si eficienta intretinere a zonelor vor fi amplasate instalatii de irigat.

Iluminatul va fi asigurat din surse alternative, iar zonele vor fi dotate cu mobilier urban – cosuri de gunoi, banci, mese, masute de sah, toalete ecologice si va fi creat si un spatiu de joaca pentru copii.

Pana la rezolvarea contestatiei depuse de firma din capitala, autoritatile locale de sub Magura trebuie sa pregateasca terenul din cele doua locatii in vederea amenajarii spatiilor ca locuri de agrement. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »