In Simleu Silvaniei: Proiectele ANL se lovesc de un buget central foarte sarac

Magazin Salajean 5 august 2010 0

In Simleu Silvaniei: Proiectele ANL se lovesc de un buget central foarte sarac

Desi aveau planuri mari in privinta celui de-al doilea bloc ANL, proiectul initiat de edilii din Simleu Silvaniei s-a lovit de un obstacol major: criza financiara. Lipsa fondurilor la bugetul de stat face ca lucrurile sa nu se desfasoare in ritmul dorit si, daca la finele anului trecut, autoritatile locale sperau ca anul acesta sa prinda pana la finalul verii macar doua luni de lucrari, au fost nevoite sa se multumeasca pana acum doar cu organizarea licitatiei in vederea desemnarii constructorului. Acest pas din derularea proiectului apartine Agentiei Nationale a Locuintelor si, odata stabilita firma constructoare, s-ar putea trece la organizarea santierului si inceperea investitiei. Daca vor exista suficiente fonduri la bugetul de stat, sustine primarul Septimiu Turcas.

Pentru cel de-al doilea bloc ANL ce va fi ridicat in orasul de sub Magura este necesara o investitie de aproximativ 1,6 milioane de lei (fara TVA), termenul de realizare a blocului fiind de sase luni de la data pornirii lucrarilor. Ca sa duca la bun sfarsit acest proiect, autoritatile locale au transferat o parcela de teren de 1.000 de metri patrati din cartierul Stadion catre Agentia Nationala a Locuintelor. Intreaga investitie va fi suportata de ANL, aportul Primariei Simleu la proiect urmand sa se regaseasca in racordarea imobilului la retelele de apa/canalizare, curent si gaz metan.

Blocul va avea zece apartamente si o garsoniera, destinate familiilor tinere din oras. Beneficiarii vor fi desemnati pe baza unei liste de criterii stabilite de Consiliul Local.

In plan – alte 80 de locuinte

Autoritatile locale simleuane nu se vor opri la acest bloc destinat tinerilor sub 35 de ani, ci au in vedere construirea unor alte 80 de asemenea locuinte ce pot fi date in chirie la preturi sub valoarea pietei. In acest sens, a fost inaintat la Agentia Nationala a Locuintelor Studiul de Fezabilitate si documentatia necesara, urmand ca reprezentantii Agentiei sa se pronunte in perioada urmatoare in privinta proiectului. Numai ca si aici, bariera ce trebuie trecuta tine de lipsa banilor la centru si acest imobil trebuind finantat de ANL.

Pana acum, simleuanii au primit doar 24 de locuinte cu chirie redusa, din care 12 apartamente sunt cu o camera, iar alte 12 – cu doua camere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »