In Simleu Silvaniei: Peste 1,6 milioane de lei pentru al doilea bloc ANL

Magazin Salajean 27 octombrie 2009 0

In Simleu Silvaniei: Peste 1,6 milioane de lei pentru al doilea bloc ANL

Cel de-al doilea bloc ANL va fi ridicat in orasul Simleu Silvaniei printr-o investitie de aproximativ 1,6 milioane de lei (fara TVA), santierul urmand sa fie deschis in aceasta toamna sau cel tarziu primavara urmatoare, ne-a declarat primarul Septimiu Turcas. Termenul de realizare a blocului este de sase luni de la data pornirii lucrarilor. Daca vremea ne va permite, vom prinde doua luni in acest an, restul lucrarilor urmand sa fie executate incepand cu primavara viitoare. Vrem ca blocul sa fie realizat mai repede decat primul, in cazul caruia au existat unele intarzieri, a declarat primarul Turcas.

Pentru ridicarea acestui al doilea bloc ANL, autoritatile locale au transferat o parcela de teren de 1.000 de metri patrati din cartierul Stadion catre Agentia Nationala a Locuintelor. Intreaga investitie va fi suportata de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Primariei Simleu la proiect urmand sa se regaseasca in racordarea imobilului la retelele de apa/canalizare, curent si gaz metan.

Blocul va avea zece apartamente si o garsoniera, destinate familiilor tinere din oras. Beneficiarii vor fi desemnati pe baza unei liste de criterii stabilite de Consiliul Local.

Se repartizeaza primele locuinte ANL

Primul bloc ANL dat in folosinta sub Magura are 24 de apartamente, din care 12 apartamente sunt cu o camera, iar alte 12 – cu doua camere. Pentru a repartiza aceste apartamente catre populatie, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, vom supune discutiilor lista cu cei care au depus la noi cereri pentru locuinte ANL, a declarat primarul Turcas.

Tot pentru a creste numarul de locuinte care pot fi date in chirie familiilor sub pretul existent pe piata, administratia locala de sub Magura are in vedere achizitionarea unui teren in suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, pe care sa fie construite in anii urmatori alte 100 de locuinte prin ANL.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »