In Simleu Silvaniei: Doua spatii verzi – reabilitate cu 900.000 de lei

Magazin Salajean 15 septembrie 2011 0

In Simleu Silvaniei: Doua spatii verzi  - reabilitate cu 900.000 de lei

Lucrarile de reabilitare a doua spatii verzi din Simleu Silvaniei au demarat in aceasta saptamana, dupa ce licitatia organizata de administratia locala pentru desemnarea constructorului si contestata de una din firmele participante a fost dusa la bun sfarsit. Mai exact, contestatia a fost depusa de SC Garden Center Bucuresti, care a obtinut punctaj maxim la toate pozitiile, mai putin la timpul de remediere a anumitor defecte care pot aparea in cele doua zone verzi. „Acest punct a fost contestat, firma din Bucuresti sustinand ca poate ajunge mai repede la fata locului, pentru a efectua reparatii, decat Asocierea dintre SC Euroglia Nusfalau si SC Consilva. Contestatia respectiva a ajuns la Consiliul de Solutionare a Contestatiilor, care ne-a cerut sa reevaluam ofertele si sa vedem ce lucrari poate sa faca fiecare din participanti”, ne-a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.

Asocierea dintre SC Euroglia Nusfalau si SC Consilva a sustinut ca poate executa lucrarile intr-o ora, in timp ce bucurestenii s-au angajat ca, avand un punct de lucru la Miercurea Ciuc, pot ajunge la Simleu in 5 ore, iar intr-o ora sa execute reparatiile care ar fi necesare in cele doua zone verzi. „In final, Asociarea firmelor salajene a castigat licitatia, iar luni au demarat lucrarile”, a declarat Septimiu Turcas.

Potrivit sursei citate, zonele verzi care vor fi reabilitate sunt malul raului Crasna si un spatiu verde din cartierul Bradet, intre blocurile I si B, pentru aceasta investitie Primaria Simleu Silvaniei obtinand o finantare nerambursabila in valoare de circa 900.000 de lei de la Administratia Fondului de Mediu (AFM). ”Consider ca este foarte important sa ne ocupam si de aceste zone din oras care pot si care merita sa arate mult mai bine decat in prezent, spre folosul populatiei. Contributia noastra la acest proiect va fi de aproximativ 93.000 de lei”, a declarat primarul Turcas.

Prin proiectul sus amintit vor fi reamenajati 1.100 de metri patrati de teren, in cele doua zone urmand sa fie plantati arbori, arbusti gard viu, sa fie amenajate ronduri cu flori si alei ecologice. De asemenea, spre o buna si eficienta intretinere a zonelor vor fi amplasate instalatii de irigat.

Iluminatul va fi asigurat din surse alternative, iar zonele vor fi dotate cu mobilier urban – cosuri de gunoi, banci, mese, masute de sah, toalete ecologice si va fi creat si un spatiu de joaca pentru copii. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni, astfel ca in toamna anului viitor simleuanii vor avea la dispozitie doua zone de agrement moderne.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »