In sfarsit: Avem Program National de tratament pentru infarctul miocardic

Magazin Salajean 9 aprilie 2010 0

In sfarsit: Avem Program National de tratament pentru infarctul miocardicMinisterul Sanatatii a lansat, ieri, in premiera, Programul National de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, program in cadrul caruia va fi asigurata finantare pentru toate consumabilele (inclusiv stent-uri) interventiilor in regim de urgenta efectuate asupra pacientilor cu infarct.

Programul va fi implementat in zece centre deschise in spitalele de urgenta sau, dupa caz institutele cardiovasculare, din Bucuresti, Targu Mures, Cluj, Iasi si Timisoara si are ca scop tratamentul corect al bolnavului cu infarct miocardic.

Este un program care va salva vieti prin accesul rapid al unui numar mare de pacienti cu infarct miocardic acut la metode de tratament moderne si eficiente de tratament invaziv, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Suma alocata programului este de 15 milioane de lei si este suplimentara fondurilor alocate programului de bolnavi cronici cu afectiuni cardiovasculare, fiind estimat ca in primele 12 luni de implementare ale programului vor putea fi rezolvate 3 500 de cazuri la nivel national.

Programul va duce la reducerea mortalitatii si a complicatiilor prin infarct miocardic acut in Romania, dar si reducerea costurilor de spitalizare si a costurilor pe termen lung. Programul este indreptat in mod direct catre interesul pacientului. Pacientii cu infarct miocardic acut pot fi vindecati fara sechele daca ei ajung in timp util la aceste centre, a declarat ministrul Cseke Attila.

Tot ieri, ministrul Sanatatii a semnat si ordinul prin care se va incepe pregatirea medicilor cardiologi care vor primi atestat pentru a detine competenta in efectuarea manevrelor invazive de tratament a infarctului miocardic acut. Atestatul dureaza 2 ani, iar cursurile vor incepe in luna iunie a acestui an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »