În septembrie, controale la sânge în şcoli şi grădiniţe

Mihaela Moldovan 20 august 2012 2
În septembrie, controale la sânge în şcoli şi grădiniţe

Au mai rămas doar trei săptămâni până la începerea noului an şcolar, iar conducerile unităţilor de învăţământ sălăjene trebuie să se asigure că vor avea totul pus la punct în cele mai mici detalii pentru data de 10 septembrie.
Directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, ne-a declarat că inspectorii sanitari pot face verificări în acest sens abia după 1 septembrie întrucât în august şcolile şi grădiniţele sunt încă în vacanţă. „În plus, deocamdată nu se ştie care sunt acele unităţi de învăţământ care vor funcţiona în anul şcolar 2012 – 2013. Trebuie să se stabilească întâi acest lucru, apoi vom trece la evalurea lor. Vom merge mai ales acolo unde au fost înregistrate probleme anul trecut, vom reanaliza situaţia şi vom vedea care unităţi pot primi autorizaţie sanitară de funcţionare”, a declarat Ligia Marincaş.
Potrivit sursei citate, şi prefectul Sălajului, Filonaş Chiş, a insistat asupra acestui subiect, precizând că şcolile şi grădiniţele trebuie reevaluate la început de an şcolar pentru a se vedea în ce condiţii vor învăţa copiii. „În ceea ce priveşte problemele pe care le-am depistat anil trecut în unele unităţi de învăţământ, acestea au privit lipsa apei potabile curente ori de grupurile sanitare situate în curte. Uneori, aceste latrine nu erau nici măcar igienizate corespunzător. De asemenea, unele unităţi prezentau structuri neconforme şi nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare”, a declarat Ligia Marincaş.
Totuşi, directorul DSP Sălaj a precizat că, faţă de anii anteriori, în 2011 problemele depistate de inspectorii sanitari au fost mai puţine şi că în foarte multe şcoli s-a investit masiv. „Unităţile de învăţământ arată bine, inclusiv în acele şcoli şi grădiniţe care asigură apă potabilă din rezervoare. Este vorba de comune unde există proiecte privind introducerea sistemului de alimentare cu apă şi atunci a fost decisă o păsuire până la rezolvarea situaţiilor”, a declarat directorul DSP Sălaj
Potrivit sursei citate, tot anul trecut s-a constatat că investiţiile au fost puţine sau lipsesc total în acele şcoli şi grădiniţe în care învaţă foarte puţini copii, numărul lor fiind minimul care trebuie întrunit pentru ca unitatea să rămână, totuşi, deschisă .

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Fonduri UE 20 august 2012 at 11:47 - Reply

    Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  2. Anonim 20 august 2012 at 14:22 - Reply

    S-AU FURAT MULTI BANI IN RENOVAREA SCOLILOR,, VA ROG SA-I URMARITI,

Lasa un Raspuns »