În seara aceasta, copiii îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Andreea Vilcovschi 5 decembrie 2012 0
În seara aceasta, copiii îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Luna decembrie este preferata copiilor, deoarece vine cu două dintre cele mai frumoase sărbători. Pentru că au fost cuminţi de-a lungul anului, în această lună, cei mici sunt răsplătiţi de Moş Nicolae şi Moş Crăciun cu tot felul de daruri, de la dulciuri şi nuieluşe, la jucării şi obiecte de îmbrăcăminte.

Primul aşteptat este Moş Nicolae, care va poposi în casele prichindeilor în această noapte. Potrivit tradiţiei, în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie, copiii trebuie să-şi pregătească ghetuţele, să le cureţe şi să le aşeze lângă uşă ori lângă fereastră, urmând ca dimineaţa să găsească în ele cadourile Moşului.

Această sărbătoare este un prilej pentru magazinele din Zalău să-şi sporească vânzările, aşa că toate s-au pregătit cu oferte diversificate, accesibile tuturor buzunarelor. Încă de ieri dimineaţă, magazinele de profil din municipiu erau luate cu asalt de părinţi, la mare căutare fiind jucăriile interactive, dotate cu senzori de mişcare, jucării care cântă, dansează ori spun poveşti, dar şi laptopurile pentru copii. La “modă” sunt şi maşinuţele cu telecomandă, circuitele şi pistele de maşini şi jucăriile creative, de la seturi de construcţii, la cele de pictură.

Obiceiul venirii lui Moş Nicolae este unul extrem de vechi. În tradiţia românească, el apare pe un cal alb, aluzie la prima zăpadă care cade la începutul iernii. El păzeşte Soarele, pe care încearcă să-l păstreze pe tărâmurile noastre, cu toate că acesta se furişează şi vrea să ne lase fără lumină şi căldură. Moş Nicolae este păzitorul văduvelor, al orfanilor şi fetelor sărace la măritat.

Despre Moş Nicole se spune că provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea părinţilor săi a moştenit întreaga avere, pe care a folosit-o în scopuri umanitare, pentru a ajuta cât mai mulţi oameni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »