In scurt timp, Incepe campania de vaccinare antigripala

Magazin Salajean 26 octombrie 2011 0

In scurt timp, Incepe campania de vaccinare antigripala Cu toate ca autoritatile salajene din Sanatate ar trebui sa demareze campania de vaccinare antigripala pana la finele acestei luni, judetul a finalizat abia luni licitatia pentru achizitionarea primelor doze de vaccin care sa permita acest lucru. Motivul tine de pretul mare cu care dozele de vaccin se gasesc pe piata, fapt ce a cauzat intarzieri in gasirea unei oferte convenabile.

Ministerul Sanatatii a stabilit ca, in 2011, campania de vaccinare antigripala a populatiei sa fie demarata la nivel national in luna octombrie. Cu alte cuvinte, mai sunt doar sase zile in care judetele sa se alinieze in privinta acestui aspect, iar romanii sa inceapa sa beneficieze de vaccinul care ii protejeaza de racelile specifice perioadei reci din an.

Potrivit catagrafiei realizate in Salaj, pentru sezonul rece 2011-2012, aproape 55.000 de persoane cu risc de imbolnavire se vor putea imuniza gratuit. Directia de Sanatate Publica Salaj a primit in acest sens, de la autoritatile centrale, suma de 70.500 de lei in vederea achizitionarii a aproximativ 6.400 de doze de vaccin antigripal sezonier cu care sa poata fi inceputa vaccinarea populatiei, urmand ca pentru restul populatiei sa fie alocate doze de la MS, dupa ce se va finaliza licitatia de achizitionare a vaccinului la nivel national.

Directorul DSP Salaj, Ligia Pop, ne-a declarat ca s-a finalizat licitatia pentru achizitionarea vaccinului antigripal in limita sumei primite de judet de la Minister.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »