In sapte zile pe drumuri: Soferii au primit amenzi de aproximativ 70.000 de lei

Magazin Salajean 10 ianuarie 2011 0

In sapte zile pe drumuri: Soferii au primit amenzi de aproximativ 70.000 de lei

Peste 560 de sanctiuni contraventionale insumand amenzi de aproximativ 70.000 de lei au fost aplicate, in ultima saptamana, soferilor indisciplinati in trafic. Nici pietonii nu au fost iertati de catre oamenii legii pentru traversarea strazii pe interzis.

Potrivit raportului saptamanal intocmit la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada 31 decembrie 2010 – 6 ianuarie 2011, politistii rutieri au constatat sapte fapte de natura penala si 655 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 72.300 de lei. Contraventional au fost sanctionati 564 conducatori auto pentru diferite abateri, dintre care 193 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Tot cu sanctiuni s-au ales si 76 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, precum si 13 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, se arata in informatia de presa.

De asemenea, pentru diferite abateri in trafic, 24 de soferi au ramas si fara permisul de conducere. Mai precis, sase si-au lasat permisul auto in mainile politistilor pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 12 pentru depasiri neregulamentare, trei pentru depasirea cu peste 50 de kilometri/ora a vitezei legale, in timp ce 12 au ramas fara permisul de conducere, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

De asemenea, au fost retinute si un numar de patru certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »