In Sanatatea salajeana: Sindicalistii merg in instanta pentru plata drepturilor salariale

Magazin Salajean 19 octombrie 2009 0

In Sanatatea salajeana: Sindicalistii merg in instanta pentru plata drepturilor salarialeSindicalistii din Sanatatea salajeana sunt decisi sa continue actionarea in instanta a angajatorilor care au restante la drepturilor salariale, iar in prima faza, actiunile in instanta vor fi indreptate impotriva Spitalului Judetean de Urgenta Salaj si a Directiei de Sanatate Publica Salaj.

Liderul filialei Salaj a Sindicatului Sanitas, Chelement Hodis, ne-a declarat ca unitatile respective nu au platit toate drepturile salariale care s-ar fi cuvenit angajatilor si, cu toate ca spitalele din judet au primit, din bugetul de stat, fonduri din care sa se descurce in ultimul trimestru din acest an, banii respectivi nu ajung si pentru acoperirea restantelor. Am finalizat actele, iar in aceste zile le vom inainta instantei. Actiunele nostre in instanta vor continua, intrucat, desi s-au primit bani pentru spitale, sumele nu ajung si pentru acoperirea drepturilor salariale restante, a declarat liderul de sindicat, subliind ca, potrivit legislatiei in vigoare, cazul din Sanatatea salajeana este unul de conflict de drepturi.

Sindicalistii vor da in judecata Spitalul Judetean si Directia de Sanatate Publica Salaj, dar nemultumirile lor sunt indreptate si impotriva Spitalului Orasenesc Jibou si a Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei. La Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, salariatii nu au primit tichete de masa pe perioada iunie-august, iar la Spitalul Orasenesc Jibou, salariatii nu au mai primit de la inceputul anului sporurile care li se cuvin in baza legislatiei in vigoare. La Simleu Silvaniei, se inregistreaza restante la plata integrala a orelor suplimentare si a zilelor de duminica lucrate, a declarat Chelement Hodis.

Spitalul Judetean de Urgenta Salaj este cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, avand aproximativ 1.100 de angajati si circa 41.000 de internari anual. Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei deserveste atat populatia orasului, cat si pe cea din satele asezate in bazinul raului Crasna (aproximativ 20.000 de persoane), in timp ce Spitalul Orasenesc Jibou deserveste circa 15.000 de persoane din bazinul Vaii Somesului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »