In Salaj vor fiinta trei puncte de sacrificare a mieilor

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

In Salaj vor fiinta trei puncte de sacrificare a mieilorIn cadrul sedintei de Colegiu Prefectural, care a avut loc vineri, s-a constituit Grupul de Lucru Interinstitutional pentru facilitarea accesarii Fondurilor UE la nivelul judetului Salaj, organism care va functiona sub coordonarea Institutiei Prefectului Judetului Salaj. In acelasi cadru, a fost aprobat si regulamentul de organizare si functionare al grupului.

Potrivit Institutiei prefectului judetului Salaj, obiectivele Grupului de lucru Interinstitutional sunt: realizarea unei baze de date cu privire la proiectele de finantare depuse, aprobate si implementate pentru perioada 2007-2013; centralizarea fiselor de proiect depuse de institutiile publice sau de administratia publica locala; promovarea oportunitatilor de finantare; acordarea de asistenta in faza de elaborare si implementare a proiectelor; diseminarea de bune practici la nivelul judetului; propuneri de imbunatatire a legislatiei in domeniu.

In cadrul grupului au fost cuprinse majoritatea serviciilor publice deconcentrate si alte institutii din judet implicate implicate in accesarea fondurilor europene. Conform regulamentului de organizare si functionare, grupul are un presedinte (prefectul judetului Salaj, respectiv Presedintele Consiliului Judetean Salaj, pe principiul copresedentiei, prin rotatie) si un consiliul coordonator (reprezentanti ai Consiliului Judetean, Institutiei Prefectului, Programelor Operationale si PNDR, primarii celor patru orase, reprezentantii Asociatiei Primarilor de Comune din Romania). In cadrul acestuia, vor functiona si colective tehnice pe domeniile: agricultura, protectia mediului, Programul Operational Regional, dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea capacitatii administrative, cresterea competitivitatii economice si finantari pe alte domenii.

Pe de alta parte, in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural a fost aprobat Programul comun de actiuni al Serviciilor Publice Deconcentrate ce se va desfasura in perioada premergatoare sarbatorilor pascale. Institutiile desemnate in realizarea masurilor prevazute in program sunt: Directia de Sanatate Publica (DSP), Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean de Jandarmi.

In ceea ce priveste siguranta alimentelor, reprezentantii DSP, DSVSA si CJPC au precizat ca s-a incheiat deja un protocol de colaborare intre cele trei institutii, protocol ce prevede controale comune in unitatile care produc sau comercializeaza produse cu specific pascal.

Prezent la sedinta, Virgil Turcas, directorul DSVSA Salaj, a subliniat faptul ca vor fi autorizate temporar trei puncte de sacrificare a mieilor, in perioada 24 martie-4 aprilie, in Hereclean, Jibou si Simleu Silvaniei. Acesta a adaugat ca orice primarie din judet poate solicita inca autorizarea suplimentara a unor puncte de abatorizare, cu respectarea unor conditii, precum existenta apei curente (inclusiv apa calda), a unor padocuri pentru preluarea mieilor, dar si a unui sistem de colectare a deseurilor rezultate.

Privitor la masurile de siguranta si ordine publica, reprezentantii Politiei si Jandarmeriei au precizat ca in perioada sarbatorilor pascale vor fi suplimentate efectivele de oameni ai legii pe principalele artere din zonele lacaselor de cult si a obiectivelor in care urmeaza a se desfasura manifestari religioase sau cultural

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »