In Salaj, toate primariile au cerut bani pentru plata salariilor

Magazin Salajean 24 august 2007 0

In Salaj, toate primariile au cerut bani pentru plata salariilor

Toate primariile din Salaj au cerut suplimentarea bugetului pe anul 2007 pentru a plati utilitatile si salariile personalului, desi nici una din ele nu si-a realizat incasarile de taxe si impozite asa cum era prevazut. Toate primariile din Salaj, inclusiv cele de la orase, au cerut sume de echilibrare a bugetelor, din care sa asigure plata salariilor functionarilor si a utilitatilor pana la sfarsitul anului, desi nici una nu a realizat incasarile de taxe si impozite asa cum era prevazut, ne-a declarat Veronica Sandor, sef Trezorerie la Directia de finante Salaj.

Potrivit acesteia, la nivel de judet, suma realizata pentru echilibrarea bugetelor era la 31 iunie 2007 de 6,86 milioane de lei, iar cuantumul programat pentru intreg anul in curs este de 15,7 milioane de lei. Cu toate acestea, necesarul de suplimentare solicitat de primariile salajene este de 4,6 milioane de lei. Am transmis propunerile lor la Ministerul Finantelor, iar acesta urmeaza sa faca analiza lor, tinand seama tocmai de modul in care au fost colectate taxele de la cetateni, a declarat Veronica Sandor.

Acesta a mai spus ca sumele de echilibru solicitate de primarii vor fi afectate exact cu gradul de colectare a taxelor si impozitelor locale. Cel mai probabil, se vor acorda suplimentari de buget doar pentru primariile care au consumat deja banii prevazuti pentru 2007, a spus seful Trezoreriei Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »