In Salaj: Sute de soferi amendati pentru viteza

Magazin Salajean 14 iunie 2010 0

In Salaj: Sute de soferi amendati pentru vitezaPeste 550 de soferi care au calcat prea tare pedala de acceleratie si au fost prinsi de radarele politistilor salajeni s-au ales, in doar o saptamana, cu tot atatea amenzi usturatoare. Din pacate, tot mai multi conducatori auto sunt depistati in trafic sofand la viteze cu mult peste limita legala, ceea ce creste riscul de accidente grave de circulatie soldate cu raniti grav sau pierderi de vieti omenesti.

Potrivit raportului intocmit la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada 4-11 iunie, lucratorii de la Politia Rutiera au constatat 1.167 de fapte contraventionale, pentru care s-au aplicat amenzi in valoare totala de aproape 113.900 de lei. Dintre sanctiunile aplicate, aproape jumatate au fost scrise pe numele soferilor care nu s-au aliniat normelor din Codul Rutier, primii in topul contraventiilor fiind vitezomanii, in numar de 557.

Pentru nerespectarea normelor de circulatie, 28 de soferi s-au trezit, pe langa amenda, si fara permisul de conducere. Printre faptele care i-au lasat pietoni pe acesti contravenienti se numara: depasirile neregulamentare (noua persoane), depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora (sapte) si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (patru persoane), precum si conducerea unui autoturism cu defectiuni tehnice grave la mecanismul de directie si sistemul de franare (o persoana).

Ceilalti sapte soferi si-au pierdut dreptul de a conduce, pe o perioada de minim 30 de zile, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. Totodata, patru soferi au ramas fara certificatele de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Si pietonii au fost sanctionati la greu de politisti, majoritatea pentru traversarea strazii neregulamentar. In perioada analizata, politistii le-au intocmit pietonilor indisciplinati 106 procese verbale, pentru traversarea ori deplasare neregulamentara pe drumul public, dar si celor 64 de biciclisti care s-au avantat in trafic neechipati corespunzator.

Actiuni preventive in trafic

Pentru saptamana in curs, lucratorii din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Salaj si-au stabilit un plan de actiuni preventive in trafic. Si anume, astazi, politistii vor verifica daca soferii respecta limita legala de viteza, precum si diagramele tahograf si starea tehnica a autovehiculelor din circulatie. In cursul zilei de marti, vor avea loc actiuni de control a autovehiculelor inmatriculate in strainatate, dar si pe linia legalitatii transportului rutier de marfa cu masa totala autorizata mai mare de 12 tone. In zilele de 16 si 19 iunie sunt vizati pietonii indisciplinati, iar in urmatoarea zi, biciclistii si carutasii. Vineri vor avea loc activitati similare celor desfasurate luni, in timp ce in ultima zi a saptamanii politistii vor urmari soferii care se angajeaza in depasiri neregulamentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »