In Salaj: Sute de jucarii periculoase pentru copii

Magazin Salajean 17 decembrie 2010 0

In Salaj: Sute de jucarii periculoase pentru copiiAproximativ 300 de jucarii au fost scoase temporar de la comercializare din magazinele salajene, in urma unui control efectuat la inceputul lunii decembrie, de catre comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj. Comerciantii s-au ales cu sanctiuni contraventionale in valoare de 2.100 de lei

La inceputul lunii decembrie 2010, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a dispus verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea jucariilor. In cadrul actiunilor de control, comisarii au verificat prezenta avertismentelor de varsta si a instructiunilor de asamblare, astfel incat, jucariile achizitionate in perioada sarbatorilor de iarna sa fie sigure pentru copii.

La nivelul judetului Salaj au fost controlati opt operatori economici, verificandu-se aproximativ 1.000 de jucarii. La patru dintre operatorii controlati au fost constatate deficiente la comercializarea jucariilor. Si anume, aveau puse in vanzare aproximativ 300 de jucarii, printre care masinute, jocuri si masinute cu piese mici detasabile, care prezentau abateri de informare si marcare.

Pentru deficientele constatate au fost aplicate doua amenzi contraventionale, in valoare de 2.100 de lei si trei avertismente, a declarat directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, Claudiu Silaghi, adaugand ca aproximativ 290 de produse au fost oprite temporar de la comercializare, pana la intrarea in legalitate.

Totodata, Silaghi atentioneaza consumatorii sa fie foarte atenti la ceea ce cumpara, mai ales in aceasta perioada de sarbatori, sa citeasca instructiunile de folosire a jucariilor pentru a evita evenimente nefericite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »